Niujorkas turi antrą paslaptingą monstrą

Prieš ketverius metus JAV Niujorko valstijoje netoli Montoko rastas ir nufotografuotas jūros išmestas keistas padaras sujudino visą interneto bendruomenę. Zoologai profesionalai ir mėgėjai ilgai spėliojo, koks iš tiesų gyvūnas galėtų būti įžymioji Montoko pabaisa, bet galutinis atsakymas nepateiktas ir iki šiol. O pastarąjį sekmadienį istorija Niujorko valstijoje vėl pasikartojo – Rytų upės vandenys į krantą išplovė dar vieną pabaisą.

Niujorko miesto parko departamento spaudos atstovybė tikina, kad naujasis Rytų upės monstras yra nuo iškylos likusi kiaulė.<br>flickr.com
Niujorko miesto parko departamento spaudos atstovybė tikina, kad naujasis Rytų upės monstras yra nuo iškylos likusi kiaulė.<br>flickr.com
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2012-07-26 22:48, atnaujinta 2018-03-17 19:49

Sekmadienį laisvai samdoma fotografė Denise Ginley su savo vaikinu vaikščiojo Manhatane Rytų upės paupiu ir ant smėlėtos pakrantės po Bruklino tiltu pamatė keistai atrodančio gyvūno dvėselieną.

„Mes jos išsigandome, bet padarėme keletą nuotraukų mobiliuoju telefonu, tada nusprendėme dar kartą grįžti, ir aš išdrįsau perlipti per tvorą ir prieiti arčiau“, - sakė ji portalui „Animal New York“.

Tada D. Ginley nusiuntė pabaisos nuotraukas portalui gothamist.com, kurie spėjo, jog tai yra arba „išsipūtusi monstriška žiurkė“, arba garsiosios Montoko pabaisos giminaitė.

„Animal New York“ žurnalistai norėjo patys apžiūrėti pakrantėje gulinčią pabaisą, tačiau jos neberado. Tada jie susisiekė su Niujorko miesto parko departamento spaudos atstovybe, ir ši pateikė kiek įtikinamesnę versiją. „Tai buvo kiaulė, likusi nuo iškylos, - aiškino jie. - Mes ją pašalinome.“

Toks atsakymas įtikino toli gražu ne visus. „New York Magazine“ pašaipiai rašė: „Mus nori įtikinti, kad naujasis Rytų upės monstras yra kiaulė?“, ir atkreipė dėmesį į padaro „kojas“ ir „rankas“. Jis turi letenas ir nagus, o ne kanopas.  

Kaip ir po Montoko pabaisos suradimo, pasipylė įvairių spekuliacijų – gal tai padvėsęs kojotas, o gal meškėnas. Gyvūną mačiusi ir nufotografavusi D. Ginley pritaria, kad į kiaulę jis nebuvo jai panašus. „Aš pritariu – jo pėdos buvo visiškai nepanašios į kiaulės, - sakė ji. - Nesimatė jokių kanopų ar perskeltų nagų. Ant letenų jis turi po penkis pirštus, ir ant priekinių, ir ant užpakalinių. Aš manau, kad tai galėjo būti ypatingo dydžio žiurkė arba net monstras. Tokios dydžio žiurkė juk būtų monstras, ar ne?“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ką reiškia kandidato R. Žemaitaičio pasitraukimas iš Seimo?