Ikrai vos nesugadino turtuoliui atostogų

Turtingiems žmonėms atostogaujant, regis, neturėtų kilti problemų – už viską galima sumokėti, o atostogauti galima kur tik įsigeidžia širdis. Tuo galėjo įsitikinti ir italų muitininkai.

Juodieji ikrai – brangus ir turtuolių labai mėgstamas delikatesas.
Juodieji ikrai – brangus ir turtuolių labai mėgstamas delikatesas.
Daugiau nuotraukų (1)

Daiva Lapėnaitė, specialiai LR, Italija

2012-08-12 11:37, atnaujinta 2018-03-17 10:25

Ukrainos vicepremjeras Borisas Kolesnikovas vasaros atostogas mėgsta leisti ne tik prie Juodosios jūros. Ne pirmus metus atokvėpio jis ieško Viduržemio jūros skalaujamoje Italijai priklausančioje Sardinijos saloje. Čia atostogautojai gali išsiskirti savaip.

Avių pieno sūriu ir kamštmedžiais garsėjančios salos šiaurės rytuose įsikūrusiame Smaragdiniame Krante ilsisi arabų šeichai, turtuoliai, kino, muzikos ir sporto žvaigždės iš viso pasaulio.

O štai B. Kolesnikovas Smaragdiniame Krante garsėja prabangiais juodųjų ikrų vakarėliais.

Bet šiemet šis eršketinių žuvų delikatesas vos nesugadino vicepremjerui atostogų. Mat iš oro uoste nusileidusio B. Kolesnikovo muitinės pareigūnai konfiskavo 14 juodųjų ikrų dėžučių.

Pareigūnai pareiškė, kad šio gamintojo ikrų nėra tarptautinės CITES konvencijos sąrašuose. Ši konvencija reguliuoja nykstančių laukinės gyvūnijos ir augalijos rūšių tarptautinę prekybą.

Pagal konvencijos reglamentus, be specialaus leidimo, sertifikato bei kitokių dokumentų vienam asmeniui leidžiama vežti ne daugiau kaip 125 gramus eršketinių žuvų ikrų. Ir nė gramo daugiau.

Vicepremjeras vežėsi daugiau nei tris kilogramus ikrų ir neturėjo jokių gamintojo dokumentų.

B.Kolesnikovą išgelbėjo politiko ryšiai. Jis paskambino didžiausios eršketų augintojos pasaulyje „Agroittica Lombardia” vadovui Sandro Cancellieri ir po kelių valandų daugiau nei trys kilogramai didesnės kaip 26 tūkst. litų vertės juodųjų ikrų puikavosi ant vakarienės stalo.

„Nėra ikrų, nėra vakarėlio”, – komentavo Italijos žiniasklaida.

Kur italų muitininkai dėjo konfiskuotas delikatesų dėžutes – neaišku, bet visi galėjo įsitikinti, kad jokie draudimai ikrų vakarėlių liūto nuo prabangaus smaguriavimo nesustabdys.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.