Islandijos sostinės meras persirengė „Pussy Riot“ mergina (video)

Islandijos sostinės Reikjaviko meras Jonas Gnarras, anksčiau buvęs komikas ir aktorius, išreiškė paramą Rusijoje teisiamoms pankų grupės „Pussy Riot“ narėms, pervažiuodamas miestu apsivilkęs suknele ir užsimaukšlinęs kaukę, rašo newsru.com.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 12, 2012, 2:24 PM, atnaujinta Mar 17, 2018, 10:19 AM

Vaizdo įraše, paskelbtame „Youtube“, matyti, kaip J. Gnarras važiuoja ant platformos, sumontuotos sunkvežimio priekaboje. Automobilis papuoštas plakatu „Laisvę Pussy Riot“ ir užrašu „Gayor“ („Gėjus-meras“). Iš garsiakalbių grojo „Pussy Riot“ dainos.

J. Gnarro akcija įvyko per tradicinį gėjų festivalį, kuris šiemet Reikjavike vyksta rugpjūčio 7-12 dienomis.

J. Gnarras seniai garsėja savo simpatijomis gėjų ir lesbiečių bendruomenei. 2010 m. jis pirmą kartą atvirai palaikė gėjus ir lesbietes, pasirodęs gėjų parade su moteriška suknele ir makiažu. Tada užlipęs ant scenos jis atsiprašė, kad „pats meras negalėjo atvykti“.

Aktorius ir komikas J. Gnarras įkūrė „Geriausią partiją“, kuri per 2010 m. vykusius savivaldybių rinkimus Reikjaviko mieste iškovojo 5 vietas iš 15. Partija save vadino „atvirai korumpuota“ ir žadėjo nevykdyti savo priešrinkiminių pažadų. Per rinkimus į Islandijos sostinės miesto tarybą J. Gnarro partija savo rinkėjams žadėjo nemokamus rankšluosčius baseinuose, baltąjį lokį zoologijos sode, „Disneilendą“ Reikjavik ooro uoste, o taip pat „apsivalymą politikoje“.

Pastarasis mero poelgis, palaikant „Pussy Riot“, sulaukė prieštaringų vertinimų. Vieni lygina jį su daininnke Bjork, kiti mano, kad meras turi spręsti realias problemas, o ne „ginti kvailas mergaites tolimoje šalyje“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.