Magnato dukrelės atvirumas internete sugriovė tėvo pastangas apsaugoti šeimą

Milijardierius kompiuterių giganto „Dell Inc“ vykdomasis direktorius (CEO) išmoko skaudžią pamoką, jog pinigai negali užtikrinti saugumo jausmo, ypač tuomet, kai pastangos apsaugoti šeimą yra paverčiamos niekais jo paties dukters, - pranešama „Dailymail“.

Milijardieriaus dukra nesivaržydama publikuoja ne tik savo, bet ir savo šeimos nuotraukas.<br>"Facebook"
Milijardieriaus dukra nesivaržydama publikuoja ne tik savo, bet ir savo šeimos nuotraukas.<br>"Facebook"
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2012-08-13 23:31, atnaujinta 2018-03-17 09:33

Kaip ir dauguma paauglių, Michaelo Dello 18-metė dukra Alexa, labai aktyviai reiškėsi populiariuose socialiniuose tinklalapiuose „Facebook“ ir „Twitter“ skelbdama informaciją apie kiekvieną savo judesį – nuo tikslaus atvykimo į Niujorką laiko iki mėgstamiausių parduotuvių sąrašo. Pasak „Bloomberg Businessweek“, nė nemirktelėjusi, Alexa taip pat paviešino savo mokyklos baigimo vakarienės kvietimą, kuris skelbė, kur ir kada bus jos tėvai.

Paskutinis lašas buvo tuomet, kai ji šią savaitę puslapyje, pavadintame „Rich Kids of Instagram“ („Turtingi „Instagram“ vaikai“) paskelbė savo brolio Zachary'aus nuotrauką, kurioje magnato sūnelis užkariauja prabangų švedišką stalą pakeliui į Fidži.

Kitaip nei daugelis savo privatumo nesaugančių paauglių, panelė Dell yra milijardieriaus dukra. Suprantama, jog tėvas, kuris išleidžia daugiau kaip pustrečio milijono dolerių per metus savo šeimos apsaugai, nebuvo labai patenkintas tokiu atžalos atviravimu.

Iki penktadienio Alexos Dell profilis svetainėje „Twitter“ buvo išjungtas dėl nežinomų priežasčių. M. Dello pareigūnai atsisakė komentuoti įvykį ir atskleisti, ar kažkas prikišo nagus, susirūpinęs šeimos saugumu.

Jasonas Thorsettas, asmens sargybinių įmonės „Custom Protective Services“ operacijų vadovas, sakė, kad Michealo Dello apsaugos būrys turėjo pasiusti, kai pamatė jo dukters internetinius dienoraščius. „Aš esu tikras, kad jie pranešė tėvui ir išjungė jos anketą. Tai taip nekalta, vaikų akimis, tačiau socialiniai tinklai tapo tikru prakeiksmu. Jie „Facebook“ ir „Twitter“ niekais paverčia labai daug sunkaus darbo“, - aiškino J.Thorsettas.

Vyras pabrėžė, jog be akivaizdžios pagrobimo grėsmės, asmeninės informacijos viešinimas didina daugelio kitų saugumo pažeidimų tikimybę. Dellų šeima – Michaelas, jo žmona Susan ir keturi jų vaikai – gyvena didžiuliuose rūmuose, įsikūrusiuose ant kalvos Austine, Teksaso valstijoje. Iš namo, verto maždaug 12 milijonų dolerių, atsiveria įspūdinga Austino panorama ir supantys kalnai.

Pasak J. Thorsetto, asmens apsaugos tarnybos turi nuolat kovoti su didėjančia „Facebook“, „Twitter“ ir „Instagram“ įtaka, o dauguma žmonių nepakankamai išmano naująsias technologijas ir jų keliamas grėsmes. „Twitter“ yra pats pavojingiausias, nes jis momentinis. GPS randa tikslią tavo buvimo vietą. Tai beprotiška“, - kalbėjo vyras.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.