Seksizmo skandalas: į žaidimų centrą neįleidžiami vaikų tėčiai

Vaikų žaidimų centras uždraudė su vaikais lankytis jų tėčiams, užsitraukdamas lygių galimybių kontrolierių nemalonę, - skelbia dienraštis „Dailymail“.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2012-08-13 17:18, atnaujinta 2018-03-17 09:47

Manoma, jog „Kids Go Wild“ yra pirmasis žaidimų centras šalyje, pritaikęs tokią seksistinę politiką ir įleidžiantis tik moteris – centre nepageidaujami ne tik tėvai, bet net ir vyresni nei devynerių metų berniukai. Centro, kuris atsidarė mažiau nei prieš dvi savaites, vadovai tikina, kad tokia politika pritaikyta rūpinantis „daugiausia azijietiškos“ vietinės bendruomenės interesais.

Emma Cross, Mančesterio advokatų kontoros teisininkė ir diskriminacijos įstatymo specialistė teigė: „Lygių galimybių įstatymas leidžia kai kada apriboti paslaugas ir teikti jas tik vienai lyčiai ar religinei grupei, tačiau būtina „objektyviai pagrįsti“ tokį elgesį.“

„Mano manymu, centrui būtų sudėtinga įrodyti, kad jie pasielgė teisingai - vietoj to jie galėjo pasiūlyti vien tik moterims skirtus užsiėmimus ar savaitės dienas“, - svarstė teisininkė.

Lygių galimybių ir žmogaus teisių komisijos atstovas buvo panašios nuomonės: „Lygybės įstatymai nedraudžia, kad paslaugos būtų skirtos tik vyrams ar tik moterims, tačiau išimtis nėra norma ir sprendimas turi būti griežtai patikrintas, kad būtų pateisinamas.“

„Mes aiškinsimės, kodėl „Kids Go Wild“ centras yra skirtas tik moterims“, - pridūrė ekspertas. Jo teigimu, jei komisija nuspręs, kad žaidimų centro elgesys yra vyrų diskriminacija, centrui bus liepta tokios politikos atsisakyti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.