Kijevas ir vėl nusitaikė į animaciją

Ukrainiečiai prieš kelerius metus jau mėgino uždrausti animacinį serialą „Simpsonai” („The Simpsons”). Tiesa, nesėkmingai. Tačiau dabar nusitaikyta ir į kitus populiarius Amerikos kūrėjų darbus.

Daugiau nuotraukų (1)

The Wall Street Journal, LR

2012-08-17 11:35, atnaujinta 2018-03-17 08:01

Gali būti, kad vaikams Ukrainoje jau greitai nebeteks kentėti žiūrint tokius jiems neva kenkiančius animacinius serialus kaip „Kempiniukas Plačiakelnis” („SpongeBob Squarepants”) ar „Teletabiai” („Teletubbies”).

Mat aštrios šalies Nacionalinės ekspertų komisijos visuomenės moralei apsaugoti narių akys pastebėjo tokių filmukų mažamečiams neva keliamą pavojų.

Komisija atkreipė dėmesį į vieną straipsnį, pasirodžiusį radikalių katalikų rengiamame tinklalapyje „Šeima Mergelės Marijos globoje”.

Šio teksto autoriai tvirtina, kad, pavyzdžiui, Kempiniukas yra homoseksualus ir gyvena pasaulyje, kuriame nėra vietos moterims.

„Iš esmės visą laiką jis praleidžia su savo draugu rausvąja jūrų žvaigžde Patriku. O šis nuolat mūvi tik apatines kelnaites”, – rašoma straipsnyje.

Krikščioniškos dorovės sergėtojams užkliuvo ir „Teletabiai”. Šis serialas neva „kuria imbecilus, kurie išsižioję sėdi prie televizoriaus ekrano ir praryja bet kokią informaciją.

O vienas serialo personažų Tinkis Vinkis neva įtartinas dėl to, kad nešiojasi moterišką rankinę: „Juk tikrovėje berniukai labai retai prisiriša prie mergaitiškų daiktų.”

Po didinamuoju cenzūros stiklu atsidūrė ir „Šrekas” („Shrek”), kuris kaltinamas sadizmu.

O štai „Pietų parko” („South Park”) kūrėjai užsiima „reinkarnacijos propaganda”.

Tinklalapyje teigiama, jog visais šiais animaciniais serialais stengiamasi „įvykdyti masinį eksperimentą su Ukrainos vaikais, kuriuos siekiama paversti nusikaltėliais ir iškrypėliais”.

Tokia gąsdinama retorika, regis, įtikino Ukrainos ekspertus. Minėtoji komisija priėmė sprendimą patikrinti visą krūvą užsienietiškų animacinių filmų.

Ankstesnis šalies cenzorių mėginimas uždrausti „Simpsonus” baigėsi nesėkmingai.

Tiesa, Ukrainoje taip ir nebuvo parodytas brito Sachos Barono Coheno filmas „Bruno”, kurio pagrindinis veikėjas – homoseksualus austras reporteris.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.