Paslaptingas mutantas kursto mintis apie kraujasiurbę čiupakabrą

Ukrainos veterinarai susidūrė su gluminančia užduotimi – jie stengiasi identifikuoti mutantą, kurį medžiotojai nušovė nuošalioje buvusios Sovietų Sąjungos vietovėje. Vietiniai mano, kad tai paslaptingoji čiupakabra, tariamai pastebėta jau kelis kartus pastaraisiais metais – padaras, grobiantis triušius, ožkas ir kitus naminius gyvūnus. Apie tai praneša „Dailymail“.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 24, 2012, 4:46 PM, atnaujinta Mar 17, 2018, 4:22 AM

Matę gyvūną sako, kad tai pilkas padaras su iltimis ir ilgu kaklu, dėl trumpesnių priekinių kojų primena kengūrą, tačiau taip pat yra panašus į šunį arba lapę. Vieni spėja, kad tai gali būti radiacijos nunuodyta lapė mutantė. Kita teorija sako, kad tai hibridas, išsivystęs iš SSRS laboratorijos, kur su gyvūnais buvo atliekami bandymai, susiję su cheminių ir biologinių ginklų gamyba.

„Padaras, kurio mes neturėjome pamatyti, pabėgo iš slaptos gynybos laboratorijos“, - įtarimus pažėrė vienas komentatorius.

„Gyvūnas neatrodo nei kaip lapė, nei kaip vilkas ar meškėnas. Tqai negali būti ir kiaunė. Niekada nesu matęs tokio gyvūno, bet sprendžiant iš ilčių, galiu tiksliai pasaskyti, kad tai grobuonis“, - kalbėjo Michailas Ilčnko Michailovskojė veterinarijos tarnybos vadovo pavaduotojas sakė Ukrainos dienraščiui „Komsomolskaya Pravda“.

Vietiniai veterinarai trumpaplaukį liesą gyvūną atidavė Zaporožės nacionalinio universiteto zoologijos muziejui.

„Jis turi šį tą bendro su lape ir šuniu, - sakė įstaigos vadovas, - Tačiau negaliu įvardinti, koks tai gyvūnas. Pavyzdžiui, jo iltiniai dantys panašūs į lapės, bet mažesni – kaip kiaunės. Kita vertus, kiaunės kaukolė kitokios formos. Lyginant su ūdros galva, ausys yra per mažos . Jis turi plačią nosį ir ištemptą snukį. Mano manymu, čia mutantas arba hibridas.“

Pastaraisiais metais Ukrainos žiniasklaidoje pasirodė keletas pranešimų apie tokį gyvūną, tik su skirtingais jo apibūdinimais. Padaras buvo apibūdintas kaip oranžinis arba pilkas, turintis trumpesnes priekines nei užpakalines kojas, kurios leidžia jam šokinėti kaip kengūrai. Pasak kaimo gyventojų, šunys jo bijo.

Viena miglota ir nepatvirtinta versija yra, kad jis atokiose gyvenvietėse žudė vištas, triušius ir kitus naminius gyvūnus, čiulpdamas jų kraują.

Čiupakabra - taip ispaniškai vadinamas ožkų kraujo siurbikas – yra mitinis gyvūnas, kuris, manoma, gyvena kai kuriose Šiaurės ir Pietų Amerikos dalyse.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.