Dažniausias vokiečių laisvalaikio užsiėmimas - žiūrėti televizorių

Televizoriaus žiūrėjimas nenuginčijamai yra dažniausias vokiečių laisvalaikio užsiėmimas ir beje - visose amžiaus grupėse. Atitinkamos apklausos metu 98 proc. šalies piliečių nurodė reguliariai žiūrintys televizorių.

Vokiečiai mėgsta žiūrėti televizorių.<br>T. Bauro asociatyvi nuotrauka
Vokiečiai mėgsta žiūrėti televizorių.<br>T. Bauro asociatyvi nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Aug 28, 2012, 7:21 PM, atnaujinta Mar 17, 2018, 2:31 AM

Toliau eina radijo klausymas (90 proc.), kalbėjimas telefonu (89) ir laikraščių ar žurnalų skaitymas (77), praneša agentūra AFP.

Visi minėti laisvalaikio praleidimo būdai dominuoja jau nuo praėjusio amžiaus devintojo dešimtmečio. Pastaruosius penkerius metus paraleliai dažnėjo naudojimasis internetu ar kompiuteriu. Pavyzdžiui, skaičius vokiečių, kurie laisvalaikiui reguliariai rašo elektroninius laiškus, nuo 2077 iki 2012 metų išaugo 53 proc.

Daug mažiau vokiečių nei prieš penkerius metus dabar laisvalaikį leidžia gerdami kavą ir valgydami pyragaitį (55 proc.), susitikdami su kaimynais ir plepėdami (43), dirbdami sode (31) ar vaikštinėdami (39).

Remiantis tyrimu, vokiečiai norėtų laisvalaikiu dažniau daryti tai, ko tuo metu nori - išsimiegoti (58), mėgautis seksu (57) ar užsiimti specialiu hobiu (56).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.