Lainerio „Costa Concordia“ lavonas traukia turistų minias

Žinia, kad apvirtęs kruizinis laivas „Costa Concordia“ nebus ištrauktas iš savo vandens kapo Toskanos (Italija) pakrantėje, kaip ir tikėtasi, pritraukė didžiulę turistų bangą – keliautojai trykšta noru akies krašteliu pažvelgti į pasmerktąjį laivą. Apie tai praneša usatoday.com

Kol darbininkai pluša prie laivo nuolaužų, turistai nepraleidžia progos iš arčiau apžiūrėti nelaimės vietą<br>„Reuters“
Kol darbininkai pluša prie laivo nuolaužų, turistai nepraleidžia progos iš arčiau apžiūrėti nelaimės vietą<br>„Reuters“
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 29, 2012, 10:41 PM, atnaujinta Mar 17, 2018, 1:47 AM

Sausio 13 dieną „Costa Concordia“ plaukė netoli Džilijo salos. Laive tuo metu buvo 4 tūkst. žmonių, 32 iš jų žuvo.

Vietiniai teigia, kad Džilijo saloje viešbučiai ir atostogų planuotojai nesidžiaugia dideliu pelnu – iš dalies dėl Italijos ekonominės krizės. Tačiau vaizdingoji sala traukia naują vienos dienos lankytojų kartą. Turistai mielai leidžiasi į savotiškai šiurpias ekskursijas.

Bilietų prekeiviai kaimyninėje Švento Stepono saloje, esančioje apie 10 mylių nuo Džilijo, pardavinėja apžvalgines keliones prie laivo „lavono“ vos už 12 dolerių. „Turistų, atvykstančių vienai dienai, skaičius išaugo, smalsuoliai fotografuoja sudužusį gigantą“, - AFP sakė meras Sergio Ortelli.

Džilijo aplinkosaugos pareigūnas Alessandro Centurioni tikisi, kad nuolaužos bus pašalintos kaip įmanoma greičiau. „Concordia“ tapo mūsų kraštovaizdžio dalimi, bet taip pat jį ir sudarkė, - kalbėjo jis, - Kaskart, kai jį pamatau, iš naujo jaučiu skausmą ir liūdesį.“ Džilijo sala yra didžiausio Europoje jūrų draustinio dalis.

Tyrėjai vis dar aiškinasi, kodėl laivas dideliu greičiu priplaukė taip arti salos ir kodėl evakuacija buvo atidėta visą valanda nuo nelaimės. Kapitonas Francesco Schettino yra įtariamas palikęs laivą dar iki pasibaigiant evakuacijai, tačiau teismas nėra numatomas mažiausiai iki 2013-ųjų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.