Kalifornijoje – šunų banglentininkų fiesta

Viename iš Kalifornijos paplūdimių su bangomis grūmėsi ne atletiški banglentininkai, o lojantys jų augintiniai. Šeimininkai plojo iš džiaugsmo, kai jų šunys sugebėdavo išsilaikyti visomis keturiomis stovėdami ant nedidelių banglenčių. Bangų aukštis siekė metrą ir daugiau. Šunims tai buvo didelis išbandymas.

Bangos nebuvo didelės, tačiau išbandymų šunims užteko.<br>„Reuters“
Bangos nebuvo didelės, tačiau išbandymų šunims užteko.<br>„Reuters“
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2012-10-02 00:49, atnaujinta 2018-03-16 10:45

Iš viso varžybose Hantingtono paplūdimyje dalyvavo 46 šunys. Kai kurių dalyvių istorijos buvo išties jaudinančios. Pavyzdžiui, kalytė Sugar šeimininką rado pernai gruodį. Keturkojį žmonės Los Andželo gatvėse rado sumuštą, apleistą, be apatinės eilės dantų. Užteko pusės metų, kad Sugar sustiprėtų ir išmoktų laikytis ant banglentės. Jos pasirodymas sulaukė gausių ovacijų.

Šunelį į varžybas atvedęs Ryanas Rustanas tikino, kad žavisi savo augintinio jėga ir ištverme. „Ji man dešimt kartų labiau padėjo, nei aš jai“, - vietos žurnalistams pasakojo vaikinas.

Renginio organizatoriai planavo patekti į Guinnesso pasaulio rekordų knygą - vienu metu ant bangos turėjo skrieti 20 šunų. Kad būtų užfiksuotas rekordas, keturkojai ant bangos turėjo išsilaikyti 5 sekundes.

Tai – minimalus Guinnesso pasaulio rekordų knygos atstovų reikalavimas. Jis buvo nustatytas todėl, kad iki šiol niekas nebandė atlikti panašaus triuko, todėl reikėjo apibrėžti ribas, nuo kada tai būtų laikoma Guinnesso rekordu.

Stebėti unikalų šunų pasirodymą buvo pakviestas ir Guinnesso rekordų fiksuotojas-teisėjas Mike'as Janela. Jam neretai tenka stebėti keistus pasirodymus, ir šis – vienas tokių. „Pats nemoku plaukti banglente, o čia vienu metu ant jų lėks 10 ar 20 šunų. Tai nuostabu. Mes pamatome daug šaunių dalykų, tačiau tai – visiškai nauja. Tikiuosi, jiems pavyks. O jei ir nepavyks, tai vis vien labai smagus renginys“, - prieš pasirodymą kalbėjo M. Janela.

Vis dėlto bangos keturkojams sportininkams buvo per didelės. 20 šunų nesugebėjo išsilaikyti ant banglenčių vienu metu. Kai kuriuos šunis bangos tuojau pat nubloškė nuo lentų, ir jie skubėjo parplaukti į krantą, kur jų laukė mylinčių šeimininkų glėbiai.

Keletas atkakliausiųjų kurį laiką šliuožė banga.

Bandymas perlipti Guinnesso pasaulio rekordų knygos kartelę buvo pakartotas dukart, tačiau nesėkmingai. Tad dar kartą mėginti tapti rekordininkais šunys galės tik kitais metais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.