Floridos gyventojas paplūdimyje rado milžinišką akį (video)

Floridos Pompano paplūdimyje į rytinį pasivaikščiojimą patraukęs vietos gyventojas Gino Covacci rado jūros išmestą keistą objektą – milžinišką akies obuolį. Vyras, pastebėjęs keistą greipfruto dydžio mėlyną kamuolį, pradžioje jį paspyrė koja ir tik tada suprato, jog tai - akis, rašo Floridos laikraštis „The Sun Sentinel“.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 16, 2012, 5:34 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 1:50 AM

Pasak G. Covacci, akis buvo visiškai šviežia, nuo jos dar tekėjo kraujas. Vyras įsidėjo akį į plastikinį maišelį ir parsinešęs namo padėjo šaldytuve. Apie radinį jis pranešė policininkui, o šis davė gamtosaugininkų telefoną.

Mokslininkai ilgai nesugebėjo nustatyti, koks gyvūnas „pametė“ tokią didelę akį. Prie Floridos krantų plaukioja nemažai stambių žuvų ir žinduolių, turinčių nemažas akis. Tai kardžuvės, tunai, rykliai, banginiai, o taip pat ir milžiniški kalmarai.

Tik po keletą dienų užtrukusių tyrimų biologai nustatė, kad akis priklausė kardžuvei. Tačiau lieka mįslė, kaip ji buvo „pamesta“.

Mokslininkai vis dėlto nemano, kad kur nors vandenyne šiuo metu plaukioja kardžuvė be vienos akies. Greičiausiai tai tiesiog atlieka – akį bus išpjovęs ir išmetęs koks nors vietinis žvejys.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.