Baidarininkas nukrypo nuo kurso, kad išgelbėtų šuniuką (video)

Britų baidarininkas ekstremalas Charlie Headas tapo jaudinančio vaizdo įrašo didvyriu. Plaukdamas Anglijos upėmis iš Kornvalio į Londoną sportininkas nukrypo nuo kurso, kad į baidarę paimtų šunį, kuris nežinia iš kur atsirado ant akmens vandens apsuptyje. Pasak paties sportininko, šuniukas buvo labiau panašus į tokį, kokius damos nešiojasi rankinukuose, o ne į gyvūną, kuris sugebėtų plaukti sraunia upe. Jeigu ne žvirti irkluotojo akis, šuniuką tikrai būtų nunešusi srovė.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 20, 2012, 12:50 AM, atnaujinta Mar 15, 2018, 11:51 PM

Kaip rašo „Daily Mail“, Ch. Headas nuo liepos kiekvieną dieną plaukdavo upėmis ilgus atstumus, intensyviai ruošdamasis kelionei baidarėmis per Atlanto vandenyną. Tris mėnesius jo kelionė vyko pagal planą, bet kartą plaukdamas jis pamatė tarp pražūtingų vandenų ant akmens tupintį mažą šuniuką.

„Jį būtinai reikia gelbėti – per dešimt minučių jį visiškai paskandins vanduo“, - pats su savimi kalbėjo sportininkas, o kamera, įtaisyta ant jo šalmo, viską įrašinėjo. Ch. Heado teigimu, upė tvino, ir keletas akmenų, tapusių šuns prieglobsčiu, netrukus turėjo dingti po vandeniu.

Lieka neaišku, kaip mažas Ši Cu veislės šunytis atsidūrė vandenyje ir kaip sugebėjo nusigauti iki akmenų.

Prisiyręs prie šuniuko, Ch. Headas ne iš karto sugebėjo jį sugauti. Šuniukas bėgo nuo jo, drebėdamas iš baimės ir šalčio. Vyras ramino gyvūną, kalbėdamas: „Viskas tvarkoje, viskas gerai...“. Jis tai kartojo tol, kol šuniukas pradėjo juo pasitikėti.

Ch. Headas pasitupdė šuniuką į baidarę sau tarp kojų, kad jis neiššoktų, ir nusiyrė į artimiausią gyvenvietę. Atvežęs gyvūną į vietinę aludę, sportininkas nuplaukė toliau. Aludės savininkas pasirūpino šuniuku – išdžiovino, sušildė ir pamaitino. Suradus mikroschemą paaiškėjo, kad buvęs šeimininkas šuniukui davė Bam Bam vardą. Jeigu šeimininkas neatsiras, šuniuką pasiliks aludės savininkas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.