Pietų Korėja komunistinei kaimynei nuskraidino prezervatyvų

Pietų Korėjos aktyvistai per sieną į savo užsisklendusią komunistinę kaimynę nuskraidino balionų su įvairiomis gėrybėmis ir politine šviečiamąja medžiaga. Nepaisydami Šiaurės Korėjos grasinimų ir draudimų mėtyti lapelius, jie tą padarė jau antrą kartą. Ketvirtadienį grupė pietų korėjiečių iš pasienyje esančio Jeoncheono rajono paleido 20 dujų pripildytų balionų. Jais kaimynams išskraidino ne tik 150 tūkst. lankstinukų – paketuose buvo ir 5 tūkst. prezervatyvų, taip pat apatinio trikotažo, kojinių, elektros lempučių, saldainių ir dantų pastos, praneša focus.de.

Ketvirtadienį grupė pietų korėjiečių iš pasienyje esančio Jeoncheono rajono paleido 20 dujų pripildytų balionų.<br>AP
Ketvirtadienį grupė pietų korėjiečių iš pasienyje esančio Jeoncheono rajono paleido 20 dujų pripildytų balionų.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 8, 2012, 12:51 PM, atnaujinta Mar 15, 2018, 3:13 PM

Aktyvistų grupės vadovas Bong Tae Hongas sakė, kad Šiaurės Korėjoje „labai sunku“ gauti kontraceptinių priemonių. Pietų Korėjos aktyvistai reguliariai siunčia per sieną į Šiaurės Korėją balionus su lankstinukais ir įvairiais reikmenimis. Spalį Pchenjano vadovybė, prieš tai nuolat grasinusi atsakomaisiais veiksmais, išsakė labai griežtą įspėjimą ir pagrasino netgi apšaudyti Pietų Korėją. Tada Pietų Korėja pristabdė tokias akcijas.

Šiaurės ir Pietų Korėjos nuo 1953 m. pasibaigusio Korėjos karo formaliai iki šiol tebėra karo stovyje. Įtampa tarp abiejų šalių didžiulė. Pasienyje dažnai kartojasi ginkluoti susirėmimai.

Parengė Jurgita Noreikienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ar jau aiškūs „Eurovizijos“ favoritai?