Paradoksas: eurą saugos sena graikė

Europos centriniams bankui paskelbus apie išleidžiamus naujus euro banknotus su patobulintais vandens ženklais ir naujais apsaugos požymiais, vokiškai rašanti žiniasklaida netruko užsikabinti už kai kurių naujųjų euro apsaugų – vandens ženklo ir hologramos. „Eurą saugos sena graikė!“ - šaiposi Austrijos portalas „Der Standard“.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 10, 2012, 9:11 AM, atnaujinta Mar 15, 2018, 2:23 PM

Žinant, kad Graikija yra tapusi pagrindiniu euro nestabilumo ir klausimų dėl šios valiutos ateities šaltiniu, labai dviprasmiškai atrodo sprendimas kaip euro apsaugą pasirinkti graikų mitologinės karalaitės Europos portretą, paimtą nuo senos vazos, pagamintos prieš 2 tūkst. metų pietų Italijoje.

Europa, kurios vardu pavadintas visas „senasis kontinentas“, buvo Finikijos karaliaus duktė. Sakoma, kad ją nusižiūrėjo pats Dzeusas ir pasivertęs baltu jaučiu nusigabeno į Kretą. Būtent iš Dzeuso ir Europos palikuonio karaliaus Mino kildinama viena seniausių Europos kultūrų, pavadinta jo vardu.

Parengė Jurgita Noreikienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.