Švedė kaltinama lytiniais santykiais su skeletu

Švedijos Gotenburgo miesto gyventoja buvo sulaikyta, prie jos namų radus žmogaus skeletą. Ji įtariama naudojusi žmogaus kaulus lytiniam pasitenkinimui, praneša thelocal.se. Moteris buvo sulaikyta dar rugsėjį, tačiau kaltinimai jai pateikti tik dabar.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 22, 2012, 5:30 PM, atnaujinta Mar 15, 2018, 5:15 AM

Moteris skeletą surinko pati iš kaulų, priklausiusių skirtingiems žmonėms. Kol kas neaišku, kaip ji sugebėjo tą padaryti, tačiau prokurorai įsitikinę, kad žmogaus palaikus ji naudojo „netinkamu būdu“. Kaip jos bute atsidūrė kaulai ir kaukolės – nežinia, bet keliama versija, kad ji galėjo išsikasti juos ir pati.

Bylą tirianti prokurorė sako, kad nei jai pačiai, nei kolegoms niekada anksčiau neteko susidurti su panašiu dalyku, todėl byla visiškai unikali. Švedei pateikti kaltinimai „mirusiųjų ramybės trikdymu“.

37 m. švedės namuose buvo rasti ne tik kaulai, bet ir ir nuotraukų su nekrofilinėmis scenomis, kuriose, kaip manoma, užfiksuota ji pati. Kaltinamoji šį faktą neigia ir sako, kad nuotraukos paimtos iš interneto. Bet tarp jos daiktų buvo aptikti ir du kompaktiniai diskai su daugybe failų ir nuotraukų, kurie pavadinti „Mano nekrofilija“ ir „Mano pirmasis kartas“.

Bute rasta ir kapų bei koplyčių nuotraukų, taip pat instrukcija nekrofilams. Šioje medžiagoje pasakojama, kaip užsiimti meile su ką tik mirusiais ir seniai palaidotais žmonėmis. Psichiatrų ekspertizė parodė, kad moteris psichiškai sveika.

Švedė neprisipažįsta kalta ir nemano, kad nusižengė įstatymams. O daugybės kaulų ir „kapinių“ tematikos atvaizdų buvimą savo namuose aiškina domėjimusi istorija ir archeologija. Tarp kitko, ji ne tik pati kolekcionavo tokius daiktus, bet ir pardavinėjo juos internete. Įrodyta, kad Upsalos gyventojas nupirko iš kaltinamosios dvi kaukoles ir stuburą.

Pretekstu moters sulaikymui tapo pranešimas apie šūvį jos bute, o taip pat gandai apie tai, jog ji gyrėsi aplinkinių namų vaikams, kad jos namuose yra daug peilių ir mirusių žmonių. Atvykę policininkai iš tiesų rado daugybę peilių ir skeleto dalių. Pradžioje ji buvo įtariama žmonių, kurių palaikai buvo rasti jos bute, nužudymu, po to kaltinimai buvo panaikinti.

Jeigu teismas pripažins moterį kalta už jos keistą pomėgį, jai gresia didelė bauda arba kalėjimas iki dvejų metų.

Parengė Jurgita Noreikienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.