Švedus nuo depresijos gelbsti autobusų stotelės

Švedijos šiaurėje esančio Umeo miesto autobusų stotelės gydo nuo depresijos. Energetikos kompanija „Umea Energi“ sugalvojo stotelių stenduose įrengti šviesos terapijos šaltinius. Taip siekiama ne tik pasireklamuoti, bet ir padėti gyventojams pačiu tamsiausiu metų laiku, kai dienos ypatingai trumpos ir žmonėms labai trūksta saulės šviesos, rašo thelocal.se.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 29, 2012, 8:03 AM, atnaujinta Mar 15, 2018, 12:56 AM

Kompanija „anti-SAD“ šviesomis apšvietė 30 miesto autobusų stotelių.

Šiuo metų laiku Umeo mieste, esančiame 500 km į šiaurę nuo Stokholmo, šviesus paros metas trunka tik 5 valandas, o gruodį šviesių valandų sumažėja vos iki 4.

Sniegas dar neiškritęs, todėl mieste dar tamsiau, nei įprasta tokiu metų laiku. Todėl energetikos kompanija nusprendė pasitelkti papildomus dirbtinius šviesos šaltinius.

„Mes norime parodyti, kad rūpinamės Umeo gyventojais, kurie yra kartu ir mūsų savininkai bei vartotojai. Manome, kad visiems mums reikia daugiau šviesos ir energijos tamsiausiu metų laiku“, - teigia kompanija.

Energija stoteles apšviečiančioms lempoms išgaunama iš atsinaujinančių šaltinių – saulės, vėjo ir vandens. Uždėti ultravioletinių spindulių filtrai, apsaugantys autobusų laukiančių keleivių akis ir odą.

Tačiau ne visi Umeo gyventojai sužavėti naujosiomis stotelėmis. Kai kuriems jos atrodo per ryškios, ypač, kai važiuoji per tamsą automobiliu ar dviračiu.

Parengė Jurgita Noreikienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: ar Konstitucinis Teismas apgins prezidentą?