Filmas apie mafiją užsiundė mafiją

Itališkas serialas „Vandens paslaptis” („Il segreto dell’acqua”) sulaukė didelio televizijos žiūrovų dėmesio. Kažin ar verta stebėtis – valstybinės RAI televizijos kanalo RAI UNO transliuotame seriale pasakojama apie žūtbūtinę policijos kovą su Sicilijos mafija.

Daugiau nuotraukų (1)

Paulius Jurkevičius („Rytai - Vakarai”)

2012-12-01 12:14, atnaujinta 2018-03-14 23:24

Serialo turinys paprastas, bet intriguojantis. Vienoje barikadų pusėje – narsus, šiek tiek arogantiškas superpolicininkas, kurį vaidina populiarus italų aktorius Riccardo Scamarcio.

Kitoje – blogiukai: banditai, reketininkai, profesionalūs žudikai. Veiksmas vyksta Palerme, zvimbia kulkos, liejasi kaltų ir nekaltų žmonių kraujas.

Areštai – filmavimo aikštelėje

„Vandens paslaptis” nėra nuobodus serialas, nes jame iki kiekvienos serijos pabaigos tenka užgniaužus kvapą spėlioti, kas nugalės: bebaimis operatyvinio policijos dalinio kovotojas Andželo Karonija ar jo priešai.

Kas laimėjo? Iš pradžių laimėjo mafija. Bet ne ta išgalvota, iš serialo scenarijaus, o tikroji Palermo mafija.

Ji tarsi svetimkūnis įsigavo į serialą statančios „Magnolia Fiction” prodiuserių grupę ir ėmė jai vadovauti.

Tokiu būdu serialas apie mafiją tapo savotišku veidrodžiu su dvigubu realybės atspindžiu. Greta scenaristų išgalvotos mafijos – tikroji. Greta netikrų policininkų – tikri.

Kuriems galams „Cosa Nostra” lįsti į filmavimo aikštelę? Atsakymą į šį klausimą netrukus pateiks Palermo prokurorai.

Jie neseniai išdavė arešto orderius suimti 41 klano „Noce” banditą. Dalis nusikaltėlių buvo suimti tiesiog filmavimo aikštelėje.

Palermas – mafiozų tvirtovė

Mafijos žinovai siūlo smarkiai nesistebėti. Sicilijos „Cosa Nostra” iš esmės keičia savo veiklos prioritetus. O tarp jų atsidūrė ir kinas.

Ne todėl, kad klano „Noce” nariai būtų dideli kino gerbėjai. Viskas kur kas paprasčiau – televizijos serialai pritraukia nemažų investicijų, o tai „Cosa Nostra” strategams labai įdomu.

Kad ir kaip būtų, vieną dieną į Palerme filmuojamo serialo aikštelę atėjo tokio Enzo Castagna atstovai ir pasakė: „Jums reikia padėti? Aš parūpinsiu jums žmonių.”

E.Castagna dirba dvigubą darbą: jis yra kino agentas, surandantis televizijos ir kino studijoms reikiamus žmones – aktorius, operatorius, asistentus.

Antrasis jo darbas – būti klano „Noce” konsultantu ir tarpininku. Serialo kūrėjams jis parūpina mafijos rekomenduojamus darbuotojus ir paslaugas.

Kuriant vieną pirmųjų „Vandens paslapties” serijų, serialo statytojams prisistatė du Palermo gyventojai ir pasakė: „Čia, Palerme, filmus stato E.Castagna. O jeigu ne – jums labai blogai seksis.”

Kino studijos „Magnolia Fiction” atstovai iš pradžių juokėsi, paskui paklausė tiesiai šviesiai: „Ar jūs mums grasinate?”

Atsakymas buvo kaip iš tikro filmo apie mafiją: „Galite išsikviesti nors ir visą pulką karabinierių. Čia, Palerme, vadovaujame mes.”

Prodiuseriai turėjo nusileisti

Filmo kūrėjams paaiškėjo liūdna tiesa: tikroji Sicilijos mafija aršumu nė kiek nenusileidžia tai, kuri vaizduojama filmuose.

Serialo prodiuseriams teko nusileisti klano „Noce” diktatui: į darbą buvo priimti du grupuotės atstovai – vienas gavo filmavimo aikštelės vadovo pareigas, o kitas buvo įdarbintas saugumo grupės viršininku. Atsirado darbo ir boso žmonai.

Taip seriale apie mafiją realybė pralenkė scenarijų. Ir neaišku, kokia būtų buvusi serialo „Vandens paslaptis” pabaiga, jeigu ne policija – tikroji.

Ji susekė nusikaltėlius, reketavusius serialo kūrėjus, ir patupdė juos už grotų.

Ar tai atsispindės naujose filmo serijose? Visiškai galimas dalykas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.