Blogi darbuotojai už bausmę buvo fotografuojami nuogi darbo vietoje

Rusijos Tatarstano Naberežnyje Čelnai miesto prokuratūrai teko tirti skandalingą fotosesiją mobiliojo ryšio operatoriaus MTS salone. Salono darbuotojai skundžiasi, kad direktorė Julija Biktimirova už bausmę dėl blogų pardavimo rodiklių versdavo juos pozuoti pusiau nuogus tiesiog darbo vietoje. Pati direktorė ginasi, kad nuotraukos buvo darytos konkursui pačių darbuotojų iniciatyva, rašo newsru.com.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 20, 2012, 10:17 PM, atnaujinta Mar 14, 2018, 12:07 PM

Atlikus patikrinimą, buvo iškelta administracinė byla dėl savivalės. Pasak prokuratūros atstovo, visi apklaustieji MTS darbuotojai vienbalsiai tvirtino, kad dalyvauti žeminančioje fotosesijoje juos vertė vadovybė. Jeigu J. Biktimirova bus pripažinta kalta, jai gresia bauda nuo 300 iki 500 rublių.

Pikantiškos nuotraukos, kuriose merginos nufotografuotos su maudymosi kostiumėliais, o vaikinai – su trumpikėmis virtinų ir stendų su mobiliojo ryšio kompanijos logotipais fone, buvo paskelbtos socialiniame tinkle „VKontakte“ lapkričio viduryje. Interneto naudotojas, paviešinęs nuotraukas, parašė, kad MTS užsiima savivale - „prasižengusius“ darbuotojus verčia fotografuotis su maudymosi kostiumais savo salonuose, o po to skelbia nuotraukas savo kompanijos portale.

Vėliau Sergejus R., prisistatęs buvusiu mobiliojo ryšio salono darbuotoju, paaiškino, kaip J. Biktimirova šitaip baudžia už neįvykdytus planus – per tam tikrą terminą parduoti konkrečią prekę. Sergejus prisipažino, kad pats neištvėrė žeminimų, susipyko su viršininke ir išėjo iš darbo.

Pati J. Biktimirova žurnalistams sakė, kad skandalą sukėlė pats buvęs darbuotojas, kerštaudamas už tai, kad buvo atleistas už blogą darbą. Ji patvirtino, kad darbuotojai iš tiesų fotografavosi biuruose su maudymosi kostiumėliais ir trumpikėmis, tačiau tą darė savo iniciatyva – dalyvaudami eiliniame įmonės konkurse.

Parengė Jurgita Noreikienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.