Šanchajaus prekybos centre sudužo akvariumas su rykliais (video)

Antrojo pagal dydį Kinijos miesto Šanchajaus prekybos centre netikėtai sudužo didžiulis 33 tonų akvariumas, kuriame plaukiojo rykliai. Lekiančios stiklo skeveldros ir plūstantis vanduo sužeidė 15 žmonių, rašo „Daily Mail“. Nelaimė įvyko gruodžio 19 d. Akvariumas su rykliais stovėjo „Shanghai Orient“ prekybos centre prie įėjimo.

Oficialių nelaimės priežasčių kol kas nepateikta, tačiau prekybos centro lankytojai mano, kad ją sukėlė staigūs temperatūros pokyčiai – tą savaitę Šanchajuje staigiai atšalo.<br>Youtube
Oficialių nelaimės priežasčių kol kas nepateikta, tačiau prekybos centro lankytojai mano, kad ją sukėlė staigūs temperatūros pokyčiai – tą savaitę Šanchajuje staigiai atšalo.<br>Youtube
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 27, 2012, 6:45 PM, atnaujinta Mar 14, 2018, 9:42 AM

8 sužeistieji buvo prekybos centro klientai, o likusieji – parduotuvių konsultantai ir apsaugininkai. Didžiausius sužalojimus sukėlė lekiančios stiklo šukės – gilius įpjovimus ir sumušimus.

„Daug sužeidimų sukėlė lekiantys stiklai, kai kurie sužeidimai rimti, nes stiklas buvo labai storas. Mes tiriame, dėl kokios priežasties tai nutiko“, - sakė policijos atstovas.

Akvariume gyveno trys citrininiai aštriadančiai rykliai, kelios dešimtys vėžlių ir mažesnių žuvų – visi šie gyvūnai taip pat nukentėjo per incidentą, kurį užfiksavo ir vaizdo kamera.

Įraše matyti, kad tuo metu, kai dužo akvariumas, šalia jo stovėjo nemažai žmonių.

Pirkėjai puolė į paniką, kai į juos pradėjo lėkti 15 cm storumo stiklo šukės, o prekybos centro įėjimą užplūdo vanduo.

Oficialių nelaimės priežasčių kol kas nepateikta, tačiau prekybos centro lankytojai mano, kad ją sukėlė staigūs temperatūros pokyčiai – tą savaitę Šanchajuje staigiai atšalo.

Prieš dvejus metus prekybos centre įrengtas akvariumas buvo labai populiarus. Tačiau ir anksčiau su juo būta incidentų. Birželį sprogus vamzdžiui žuvo du rykliai ir keletas vėžlių.

Prekybos centro administracijos atstovas Chenas Yongpingas sako, kad ateityje vėl įrengti akvariumo neketinama.

Parengė Jurgita Noreikienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.