Besibaigiantys metai nešykštėjo netikėtų ir juokingų istorijų

Šiemet žmonių dėmesį kaustė ne tik sudėtingos problemos ar baisios nelaimės. 2012-aisiais, kaip ir įprastai, netrūko istorijų, vertusių juoktis, iš nuostabos aikčioti ar iš pasišlykštėjimo raukytis.

Nuo kunigo, liepiančio vaikams laižyti grietinėlę nuo kelių...<br>„Rytai-Vakarai“
Nuo kunigo, liepiančio vaikams laižyti grietinėlę nuo kelių...<br>„Rytai-Vakarai“
Daugiau nuotraukų (1)

Jurgita Žilinskaitė („Rytai-Vakarai“)

Jan 1, 2013, 10:32 AM, atnaujinta Mar 14, 2018, 2:02 AM

Toli jų ieškoti nereikėjo. Štai kaimyninėje Lenkijoje praėjusį rugsėjį kilo skandalas, kai į internetą pateko nuotraukos su pirmaklasių susipažinimo vakarėliu katalikiškojoje Seleziečių gimnazijoje Liubline.

Fotografijose užfiksuota, kaip kelios mergaitės klūpodamos paeiliui laižo grietinėlę nuo kunigo, mokyklos direktoriaus Marcino Kozyros kelių.

Fotelyje aukščiau kelių pakelta sutana sėdintis kunigas bičiuliškai šypsosi stebėdamas, kaip jo auklėtinės paeiliui lyžteli nuo kelių grietinėlę, o tada jis priliečia jas specialia lazda ir suteikia įšventinimą būti gimnazistėmis.

Paviešinus nuotraukas kunigas teisinosi, kad tai sena gimnazijos tradicija, apie kurią žinojo tėvai, mokiniai, Švietimo skyrius ir niekad niekas neprotestavo.

Iš pradžių valdininkai buvo linkę M. Kozyrą užtarti, tačiau nuomonę pakeitė, kai medicinos ekspertai kunigo elgesį pavadino neleistinu.

Anot vaikų psichologijos specialistės, gydytojos Beatos Jarosz, nuotraukose įamžinta scena atrodo lyg nukopijuota iš pornografinio filmo ir neabejotinai turi lytinę potekstę.

Bet, nepaisydami rimtų specialistų išvadų ir netgi dėl incidento iškeltos bylos, M.Kozyros vadovaujamos mokyklos auklėtiniai ir jų tėvai mūru stojo už kunigą.

Regiono Švietimo skyriaus atstovai gruodžio 20-ąją sakė, kad mokyklos direktoriui kunigui jokia bausmė nebuvo paskirta. Taigi net ir protu nesuvokiamiems reiškiniams šiemet netrūko pateisinimų.

Baudė vienuolius ir policiją

Nespėjus nutilti grietinėlės laižymo skandalui, Lenkiją sukrėtė kita istorija.

Šįkart dėmesio centre atsidūrė vienuolių vadovaujama mokykla Gdanske.

Vienos televizijos žurnalistams pavyko nufilmuoti, kaip Šv. Jono Saliečio vienuolių ordino įkurtoje mokykloje pedagogai dvasininkai kelia orgiją, per kurią geria alkoholinius gėrimus, šlykščiai keikiasi ir priekabiauja prie moksleivių.

Kadangi Gdansko teismas uždraudė laidos transliaciją, visuomenė pamatė tik reportažo anonsą, kuriame parodyta slapta kamera nufilmuotos medžiagos ištrauka.

Joje matyti, kaip vienuolis, vardu Wieslawas, vienai moksleivei siūlo atskirame kabinete parodyti savo paukštį. Tokį nedviprasmišką pasiūlymą išgirdę kiti vienuoliai ėmė girti kolegą šaukdami: „Tai tikras erelis!”

Kilus triukšmui vienuoliai iš pradžių teisinosi orgijų nekėlę.

Negana to, jie tikino, kad Wieslawas iš tiesų narvelyje augina paukštį.

Tačiau pasiteisinimais nepatikėjo net Šv. Jono Saliečio ordino Lenkijoje vadovybė. Ordinas atšaukė brolį Wieslawą į vienuolyną ir nurodė atlikti vidinį patikrinimą mokykloje.

Ugdymo įstaiga pateikė lakonišką atsiprašymą dėl netinkamo pedagogų elgesio.

Šiemet puolė ne tik vienuoliai ar dvasininkai.

Į bėdą pateko ir vienas elitinis danų policijos būrys. Rimti nemalonumai Riodovrės miesto specialiojo policijos būrio vyrams prasidėjo tuomet, kai jie nusprendė po tarnybos pasilinksminti policijos būstinėje.

16 vyrų vakarėlyje alkoholis liejosi laisvai, šūkiai ir muzika vis stiprėjo, o galiausiai vienas nusitašęs pareigūnas iš sandėlio atnešė dėžę fejerverkų ir ėmė juos laidyti.

Neapsikentę triukšmo ir į visas puses skriejančių fejerverkų kaimynai nutarė iškviesti pareigūnus iš kitos policijos nuovados.

Prireikė dešimčių policijos ekipažų ir būrio pareigūnų su šunimis, kad sutramdytų puotavimo aikštele virtusios policijos nuovados darbuotojus.

Kitos dienos rytas puotautojams buvo kur kas liūdnesnis – 10 pareigūnų pateikti rimti kaltinimai, o miesto specialiosios paskirties būrį nuspręsta išformuoti.

Muilui nepagailėjo milijono

Duobėje šiemet atsidūrė ir JAV multimilijonierius Edas Bazinetas. Kalbos apie keistą 68 metų vyro elgesį ėmė sklisti šiam apsilankius tarptautinėje dovanų mugėje Niujorke.

Čia buvo pardavinėjami prabangūs namų apyvokos daiktai ir interjero detalės.

E.Bazinetas mugėje skrajojo nuo vieno stendo prie kito ir sunkiai protu suvokiamais kiekiais šlavė viską, kas pasitaikė, negailėdamas didžiulių sumų.

Pavyzdžiui, vienoje vietoje turtuolis panoro įsigyti lėkštučių pyragams už 200 tūkstančių dolerių. Kitame stende E. Bazinetas įsigijo įspūdingą kiekį ekologiško muilo už 1,6 mln. dolerių.

Iš viso mugėje turtuolis ištaškė per 20 mln. dolerių. Prieš tai panašioje mugėje Paryžiuje vyras išleido 39,4 mln. dolerių prilygstančią sumą. Pasimaišė protas? To buvo klausiama psichiatrijos ligoninėje, į kurią paguldytam turtuoliui diagnozuota maniakinė depresija.

Išgąsdino pamišęs pilotas

Ligoninėje šiemet atsidūrė ir bendrovės „JetBlue” pilotas Claytonas Frederickas Osbonas.

Iš Niujorko į Las Vegasą skrendantys keleiviai įtarė kažką negera jau tada, kai įgulos vadas mėgino įsiveržti į užimtą tualetą.

Bet tikrą siaubą C. F. Osbonas orlaivyje pasėjo išėjęs iš tualeto ir radęs pilotų kabiną užrakintą. Taip pasielgė antrasis lėktuvo pilotas, kuriam per skrydį kapitono elgesys irgi pasirodė keistas.

Iš pradžių C. F. Osbonas ėmė reikalauti, kad būtų įleistas į kabiną. Po to kapitonas pradėjo šaukti: „Melskitės, melskitės”, „Irakas, „Al Qaeda”, terorizmas, mes visi nukrisime.”

Kai kurių liudininkų teigimu, pilotas taip pat kalbėjo, kad lėktuve gali būti bomba.

Visas šis košmaras baigėsi, kai keturi vyrai sutramdė lakūną. Prispaudę prie grindų jį laikė apie 20 minučių, kol antrasis pilotas ir vienas tuo metu ne tarnyboje buvęs pilotas nutupdė lainerį Amarilo mieste Teksase.

Vėliau C. F. Osbonui teko stoti prieš teismą dėl trukdymo orlaivio įgulai, tačiau kaltinimai jam panaikinti. Nustatyta, kad pilotą incidento metu buvo ištikęs pamišimo priepuolis.

Apie pamišimą kai kurie amerikiečiai kalbėjo ir išvydę soliariume gerokai persideginusios 44 metų Patricios Krentcil nuotrauką.

Ši moteris buvo apkaltinta pavojaus savo dukteriai sukėlimu, nes esą blyškios odos vaiką, kuriam tuomet buvo 5-eri, vedėsi į soliariumą.

Į pareigūnus kreipėsi mažametės darželio auklėtoja, išgirdusi mergaitę pasakojant apie apsilankymą soliariume.

Tuo metu P.Krentcil duktė iš tiesų atrodė skausmingai nudegusi saulėje.

Tačiau P.Krentcil teigė, kad įvyko didžiulis nesusipratimas.

Ji esą dukterį vedėsi į deginimosi saloną, tačiau mergaitė tik palaukė, kol jame motina pasimėgaus dirbtiniais saulės spinduliais. Pats vaikas esą šiek tiek nudegė saulėje žaisdamas lauke.

Patikėti motinos pasakojimu daug kam buvo sunku jau vien todėl, kad ji pati akivaizdžiai per daug mėgo dirbtinius saulės spindulius.

P. Krentcil tapo viešu pajuokos objektu, o Besideginančios Motinos pravardės neatsikratė net nustojusi lankytis soliariumuose.

Pietums – kempinės ar muilo?

„Kiekvienas turi savų priklausomybių”, – tokiam P. Krentcil teiginiui nedvejodama pritartų britė Kerry Trebilcock, nuo 2008-ųjų kenčianti keistą mitybos sutrikimą.

Merginą kankina nesuvaldomas noras valgyti kempines ir muilą. Atsikratyti šio potraukio jai nepadeda net apsilankymas pas psichologus.

K. Trebilcock tvirtina, kad kempinės ir muilo skonį puikiai pagerina garstyčios ar aštrus padažas. Retkarčiais mergina valgiaraštį paįvairina arbata ar karštu šokoladu.

Britė labiausiai mėgsta vaisiais kvepiantį muilą.

O jei tenka kur nors eiti, ji visada pasiima gabalėlį kempinės su pomidorų padažu. Dėl tokios mitybos merginą vargina skrandžio diegliai, vidurių užkietėjimas ir viduriavimas.

K. Trebilcock, kuri anksčiau kempinę valgydavo 5 kartus per dieną, mėgina suvaldyti šį liguistą potraukį. Tačiau pažanga kol kas menka.

Bėdos dėl atžalų

Kantrybės iš K. Trebilcock bent kiek galėtų pasimokyti Šiaurės Karolinoje (JAV) gyvenantis Tommy Jordanas.

Kai jo duktė socialiniame tinkle „Facebook” pasiskundė dėl sunkaus gyvenimo su tėvais, T.Jordanas taip įniršo, kad devynis kartus šovė į jos kompiuterį.

Visa tai vyras nufilmavo ir paskelbė svetainėje „YouTube”.

Įraše T. Jordanas tvirtina, kad dukters gyvenimas, palyginti su jo paauglyste, yra kaip rojus žemėje.

Esą sulaukęs 15 metų jis jau nebegyveno kartu su tėvais, turėjo du darbus ir buvo savanoris gaisrininkas.

Įdomu, ką su atžalų kompiuteriais norėjo padaryti tie tėvai, kurie sužinojo, kur jų vaikai kreipiasi patarimo.

Specialistai ir žmonės, rengiantys pasitikėjimo savimi kampanijas, šiemet skambino pavojaus varpais dėl išpopuliarėjusio reiškinio „YouTube” teirautis nepažįstamųjų nuomonės dėl savo išvaizdos.

Kaip aš atrodau? Tokį klausimą labiausiai mėgsta užduoti naivūs, savimi nepasitikintys 11–14 metų paaugliai.

Po savo pačių atvaizdais jie sulaukia pagyrimų, įžeidinėjimų, piktų komentarų ir netgi lytinių santykių pasiūlymų. Tai tikrai nedidina jų savivertės.

Prancūzų ministrų bėdos

Tiesa, kartais nevykusių atsakymų ir patarimų net nebūtina ieškoti „YouTube”.

Jų galima išgirsti ir iš aukštų valstybės pareigūnų lūpų.

Pavyzdžiui, praėjusią žiemą šalčių užkluptos Prancūzijos valstybės sekretorė Nora Berra žėrė patarimą šąlantiems žmonėms: „Kūdikiai, pagyvenę, sergantys ir benamiai žmonės per ekstremalius šalčius yra itin pažeidžiami ir turėtų likti namuose.”

Toks už sveikatos apsaugą ir pagyvenusius žmones atsakingos pareigūnės patarimas sukėlė internete pašaipų bangą.

Vieni stebėjosi, kad politikė patarimus internete žarsto ir kūdikiams, ir benamiams. Kiti pasipiktino, kad N.Berra pasilikti namuose siūlė kaip tik jų neturintiems žmonėms.

Mikrodienoraščių tinkle „Twitter” ministrė suskubo taisyti padėtį, tikindama, kad kai kas nesuprato ironijos.

Bet tokia jos pastaba sukėlė dar didesnę aistrų bangą, internautams įtariant, kad politikė toliau šaiposi iš benamių.

Galiausiai žodį „benamiai” iš savo įrašo tinklaraštyje N. Berra pašalino.

Nemalonumų šiemet neišvengė ir Prancūzijos vidaus reikalų ministras Manuelis Vallsas.

Norėdamas, kad žmona maloniai apsipirktų viename populiariame Paryžiaus rajone, jis net nurodė išvaryti iš apylinkių valkatas ir romus.

Tokių veiksmų 50 metų M. Vallsas nutarė imtis išklausęs savo žmonos 46-erių smuikininkės Anne Gravoin skundų. Moteris esą buvo nepatenkinta, kad jai išėjus apsipirkti į vietos prekybos centrą „Franprix” pinigų jos ėmė prašinėti valkata.

Kilus nepasitenkinimo bangai M. Vallsas kategoriškai paneigė esantis susijęs su policijos valymo operacija.

O Paryžiaus policijos atstovai oficialiai aiškino, kad intensyvesnių veiksmų vaikant pašalinius asmenis imtasi reaguojant į dešiniųjų politikų skundus ir vietos gyventojų peticijas.

Pareigūnas nenuobodžiavo

Neaišku, ar M. Vallsas gailisi savo tariamo sprendimo. Neabejotinai dėl neapgalvotų veiksmų nagus graužiasi įtariamas Brazilijos nusikaltėlis Ricardo Sergio Freire de Barrosas.

Vyras buvo sučiuptas, kai suklastotu dokumentu bandė atidaryti banko sąskaitą, tačiau susižvalgę pareigūnai jį kaipmat sučiupo.

Kaipgi jie atpažino klastotę? Labai paprastai, mat R. S. F. de Barrosas ant savo suklastotos tapatybės kortelės užsiklijavo garsaus Holivudo aktoriaus Jacko Nicholsono nuotrauką.

Įdomiausia tai, kad įtariamasis netgi nėra panašus į garsų aktorių.

Suklastotoje brazilo tapatybės kortelėje panaudotas 2003-iaisiais žinomo Niujorko fotografo Martino Schoellerio darytas J. Nicholsono portretas, kuris vėliau pasirodė žurnale „Entertainment Weekly”.

Tiesa, įtariamasis klastodamas savo tapatybės dokumentą įdėjo bent šiek tiek pastangų bandydamas pridengti nusikaltimą.

Po J. Nicholsono nuotrauka jis pasirašė Joyo Pedro dos Santos vardu.

Brazilų pareigūnai buvo neabejotinai nustebinti R. S. F. de Barroso poelgio. Ne ką mažiau stebėjosi ir JAV Ajovos valstijos policininkai, sustabdę neblaivų vairuotoją Jeraldą Reiterį.

Be girto vyro, mašinoje jie išvydo dar ir egzotiškų gyvūnų. Ant priekinės keleivio sėdynės sėdėjo zebras, ant galinės tupėjo papūga. Taip neblaivaus vairuotojo sulaikymas virto tragikomedija – mat dėl J.Reiterio elgesio pavojus grėsė ir šiems egzotiškiems gyvūnams.

J.Reiteris pareigūnams dar bandė pasakoti painią istoriją. Jis esą buvo atvykęs su zebru ir papūga papietauti į barą „Doghouse Bar and Lounge”.

Bet tąkart baro savininkai jo su gyvūnais neįsileido, nes esą tą dieną buvo tiekiamas maistas. Taip J.Reiterio mylimi gyvūnai buvo palikti mašinoje.

Amerikietis tvirtina, kad jam anksčiau buvo leidžiama į barą ateiti su zebru ir papūga, nors baro savininkai tai ir neigia.

Regis, nutikimas su J. Reiteriu nustebino ne visus. Pažįstantieji šeimą pasakoja, kad J. Reiterio gyvūnai ne tik vežiojami mašina lyg vaikai, šio vyro žmona yra nufotografuota šerianti juos virtuvėje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.