Tigrė su vandens aureole pribloškė „National Geographic“ fotokonkurso žiuri

„Sprogimas!“ Ne, šis pavadinimas neturi nieko bendra nei su karu, nei su smurtu. Tai – kvapą gniaužianti akimirka iš laukinės gamtos gyvenimo. Sušlapusi tigrė nusipurto, lyg milžinišką aureolę aplink pažerdama vandens purslus. Ši kvapą gniaužianti nuotrauka pelnė didįjį žurnalo „National Geographic“ 2012 m. fotografijų konkurso prizą. Portalas lrytas.lt siūlo skaitytojams pasigrožėti įspūdingiausiais „2012 National Geographic Photography Contest“ vaizdais.

Didžiojo prizo laimėtoja - nuotrauka „Sprogimas!“<br>Ashley Vincentas, „2012 National Geographic Photography Contest“
Didžiojo prizo laimėtoja - nuotrauka „Sprogimas!“<br>Ashley Vincentas, „2012 National Geographic Photography Contest“
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 14, 2013, 5:19 PM, atnaujinta Mar 13, 2018, 8:16 PM

Nuotraukos nugalėtojos autorius Ashley Vincentas iš Tailando apdovanotas 10 tūkst. JAV dolerių piniginiu prizu ir kelione į „National Geographic“ būstinę Vašingtone, kur galės dalyvauti kasmetiniame „National Geographic“ fotografijos seminare.

„Herojės vardas yra Busaba, tai globojama Indokinijos tigrė. Ji gyvena Khao Kheow zoologijos sode. Nufotografavau daugybę Busabos portretų, ir kuo toliau, tuo sunkiau darėsi pagauti vaizdą, kuris nebūtų panašus į kitus, - pasakoja A. Vincentas. - Galiausiai proga atėjo pati, kai aš stebėjau, kaip Busaba mėgaujasi vandeniu savo baseine, o tada nusipurto. Visai nesipuikuodamas turiu pasakyti, kad tą dieną man nusišypsojo pati Motina Gamta.“

Tigrės Busabos nuotrauka laimėjo ir pirmąją vietą Gamtos kategorijoje.

Vietų kategorijoje pirmąją vietą užėmė Nenado Saljičiaus nuotrauka „Materhornas“. Tai 4477 m aukščio Alpių viršukalnė Šveicarijos ir Italijos pasienyje. Kalnas nufotografuotas naktį, apšviestas Mėnulio pilnaties.

Žmonių kategorijoje pirmoji vieta atiteko Micaho Alberto iš JAV, Kalifornijos valstijos nuotraukai „Maisto ieškotojai“.

Į kasmetinį fotografijos konkursą suplaukė daugiau kaip 22 tūkst. nuotraukų iš 150 šalių. Konkurso dalyviai varžėsi trijose kategorijose – Žmonių, Vietų ir Gamtos. Nugalėtojai buvo atrinkti per du etapus, vertinant kūrybiškumą, fotografijos kokybę ir turinio tikrumą bei unikalumą.

Parengė Jurgita Noreikienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.