37,5 megabaito spermatozoidas ir kiti beprasmiškai smagūs faktai

Dabar pamėginkime trumpam įsivaizduoti, kiek mūsų menininkai surinktų lėšų, jei Vyriausybė teisėtai apmokestintų tokią milžinišką informacijos laikmeną, kurią be jokio PVM apsirūpino kiekvienas vaisingas vyras? Negana to – ji dar ir veikia kompiuterinės DDoS įsilaužėlių atakos principu – taikinys bombarduojamas milžinišku informacijos kiekiu, kol bent vienai dalelei pavyksta pralaužti apsaugą! Ar ne metas „Kaspersky lab.“ imtis prezervatyvų gamybos?

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 16, 2013, 8:25 PM, atnaujinta Mar 13, 2018, 7:02 PM

Dabar pamėginkime trumpam įsivaizduoti, kiek mūsų menininkai surinktų lėšų, jei Vyriausybė teisėtai apmokestintų tokią milžinišką informacijos laikmeną, kurią be jokio PVM apsirūpino kiekvienas vaisingas vyras? Negana to – ji dar ir veikia kompiuterinės DDoS įsilaužėlių atakos principu – taikinys bombarduojamas milžinišku informacijos kiekiu, kol bent vienai dalelei pavyksta pralaužti apsaugą! Ar ne metas „Kaspersky lab.“ imtis prezervatyvų gamybos?

# Beje, jei jau kalbame apie DNR – 50 proc. žmogaus ir banano genetinės informacijos yra visiškai identiška. Tad ar galima teigti, kad Dievas kurdamas žmogų panaudojo bananą? Manau, jei jau tikime, kad kurdamas moterį panaudojo vyro šonkaulį, galima patikėti ir bananais.

# Žinome, kad bet kurie masę turintis kūnai veikia vienas kitą gravitacijos jėga. Tačiau ar kada nors susimąstėme, kad gravitacinio lauko traukos jėga tarp dviejų 80C dydžio moters krūtų liemenėlėje siekia maždaug 0,0000000003 niutono?.. Na, gal ir nesusimąstykime – ir ne fizikams akivaizdu, kad jų trauka tiesiogiai priklauso nuo dydžio. Ir kas galėtų pagalvoti, kad tokia niekinga niutono dalis gali šitaip traukti vyrų žvilgsnius.

# Mums sako, kad jei žmogus įgautų skruzdėlės jėgą, pakeltų traktorių – juk galiūnė skruzdėlė pakelia 40 kartų didesnį svorį už save. Niekai! Žmogus stipresnis! Jei visi vidutinio sudėjimo žmogaus raumenys imtų dirbti viena kryptimi, jis pakeltų 25 tonas. O dabar įsivaizduokite, ką pakeltų taip dirbdami Žydrūno Savicko raumenys? Na, gerai gerai, gerokai anksčiau tie raumenys nulaužytų mums rankas, tačiau pasvajoti juk galima.

# Vidutiniškai žmogus per gyvenimą nueina tiek, kad galėtų tris kartus apeiti Žemės rutulį. Kaip graudu, kai visas tas kelias būna nuo lovos iki baro ir atgal. Užtat jei pro vartelius vorele turėtų praeiti visi Kinijos gyventojai, tai užtruktų 30 metų. Gerai, kad kol kas visi jie neskraido – įsivaizduokite eiles prie oro uostų patikros!

# Antras visų laikų geriausiai parduodamas mokslo sukurtas pramonės gaminys yra „iPhone“. Pirmąją vietą užima irgi kai kas iš plastmasės ir su spalvotais langeliais. Teisingai – Rubiko kubas. Beje, jei kada susimąstėte, kiek yra galimų to kubo spalvų išsidėstymo variantų, štai jums skaičius: 43252003274489856000. Tiesa, kaip tai ištarti be interneto, ir neatsakysi.

# Jei norite karštos kavos puodelio, tačiau neturite kuo jo pasišildyti, galite pamėginti rėkti į jį 8 metus, 7 mėnesius ir 6 dienas. Per tiek laiko turėtumėte pagaminti tiek garso energijos, kiek reikia puodeliui vandens užvirinti.

# Tam, kad karvė pagamintų litrą pieno, pro jos tešmenį turi pratekėti 500 litrų kraujo.

# Žmogaus nepatikimumas ir intelekto stoka jo paties gyvenimo trukmę veikia panašiai kaip rūkymas ir aukštas cholesterolio lygis. Kita vertus, ar viena nesąlygoja kito… pagalvojau išėjęs parūkyti ir žiūrėdamas į paskutinio kraujo tyrimo, rodančio gerokai normą viršijantį cholesterolio kiekį, rezultatus.

# Nuo XVIII a. pabaigos iki pat XX a. pradžios beveik visuose Afrikos žemėlapiuose buvo pažymėti išgalvoti Kongo kalnai. Štai ką gali kažkokio vieno kartografo polinkis fantazuoti.

# Šveicarijos armijos žargonu pašto karvelis vadinamas „savarankiškai besidauginančiu biologinės kilmės mažu orlaiviu su įsiūta kietąja atmintimi, automatiškai nustatančia grįžimo kryptį“. Tiesa, pats su šveicarų kareiviais nebendravau, tad gal ir apgavo. Kita vertus, latviškai slibinas juk tikrai „pūkis“.  

# Šiaurės Amerikos gyventojai (6 proc. visos žmonijos), sudaro 34 proc. visos žmonijos biomasės. Aha, matau, tai nieko pernelyg nestebina...

# Geriausi Saulės energijos kolektoriai pasiekia iki 40 proc. efektyvumą. Baltojo poliarinio lokio kailis šiluma paverčia 95 proc. saulės energijos.

# 10 proc. pasaulyje per metus pagaminamos druskos išnaudojama ledui JAV keliuose tirpdyti. Nieko, užtat mes už juos druskos pataupome.

# Jei manote, kad skaitydami šį tekstą tik be reikalo švaistėte savo laiką, neužmirškite, kad laikas, kurį švaistydami jautėte pasitenkinimą, nėra tuščiai iššvaistytas laikas.

Parengė Arnoldas Lukošius

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.