San Sitis – JAV miestas, kur gyvena vien pensininkai

JAV Arizonos valstijos San Sičio miesto gyventojų amžiaus vidurkis – 72,4 metų. Tačiau niekas neskambina varpais dėl demografinės katastrofos ar krizės – šiaip jau krizė tokiu atveju būtų per švelnus žodis. San Sitis, kurio pavadinimas reiškia „Saulės miestas“, nuo pat įkūrimo buvo skirtas specialiai pensininkams. Ir ne bet kokiems, o norintiems ir sulaukus garbaus amžiaus džiaugtis aktyviu gyvenimu.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-01-17 20:02, atnaujinta 2018-03-13 18:35

San Sitį 1959 m. įkūrė verslininkas Delas Webbas. Tai buvo pirmoji Amerikos aktyvių pensininkų bendruomenė. Mieste galima apsigyventi, jei esi ne jaunesnis kaip 55 metų.

D. Webbas galvojo, kad susibūrę į bendruomenę pensininkai turės daugiau galimybių, ne vien tik sėdėti supamojoje kėdėje ir laukti mirties, užsidarius tarp keturių sienų.

San Sičio pensininkai iki gilios senatvės išlaiko kūno ir proto aktyvumą, bendraudami ir užsiimdami veikla daugiau kaip 120 klubų. Tarp veiklų, kuriomis užsiima senoliai – pramoginiai šokiai, keramika, važinėjimas riedučiais, kompiuteriai, tenisas, joga ir daugybė kitų.

Šiuo metu San Sičio mieste gyvena 38 500 gyventojų.

Parengė Jurgita Noreikienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.