Zebro medžioklė japoniškai – ar būna beprotiškiau? (video)

Tai, kad zoologijos sodo darbuotojai turi mokėti sugauti pabėgusį gyvūną – visai normalu. Taigi, Tama zoologijos sode Tokijuje vykusios darbuotojų pratybos, kaip sugaudyti žemės drebėjimo atveju išsilaksčiusius gyvūnus, neturėtų nieko stebinti. Kiekvienas turi žinoti, kur ir kaip ištempti tinklą, užkirsti bėgančiam gyvūnui kelią, kas šaus migdomųjų kapsulę ir t. t. Tačiau stebina. Pirmiausia todėl, kad japonai, kažkodėl, įsitikinę, kad zebras – pavojingiausias žudikas, kurio jokiu būdu negalima išleisti iš narvo net treniruotėms!

Daugiau nuotraukų (1)

Arnoldas Lukošius

Feb 3, 2013, 5:44 PM, atnaujinta Mar 12, 2018, 4:36 PM

Neapsigaukite! Zebrai, matyt, baisesni už liūtus, dinozaurus ir pasaulinę krizę kartu sudėjus. O jei tas plėšrūnas iltimis išplėš tinklą, įgaląstomis kaip dalgiai kanopomis ištaškys jį laikiusius darbuotojus ir išlėkęs į Tokijo gatves sukels ten katastrofas, prieš kurias nublanktų visi Godzilos žygiai? Kaip kitaip, jei ne kruvinų skerdynių baime galime paaiškinti Japonijos zoologijos sodo prižiūrėtojų nenorą pratyboms pasitelkti tikrą gyvūną.

Taigi, išmintingieji ir niekada be reikalo nerizikuojantys japonai, treniruotėms pasitelkė zebro kostiumą vilkintį aktorių – neduok nelaimei jokio šanso. Na ir kas, kad žiūrėdamas tokių pratybų kadrus tūlas europietis raitysis ant žemės iš juoko? Užtat jokių aukų, o „zebras“ taikiai miega. Tiesa, kuo tai turėtų pagelbėti susidūrus su tikrais zebrais, taip ir lieka neaišku – kažkodėl nesitiki, kad jie juokingai šuoliuos ant užpakalinių kojų, beviltiškai modami priekinėmis kanopomis. Palaukit, o juk jie dar ir lokius gaudyti mokėsi!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.