A. Modigliani meilužės portretas Londone parduotas už 26,9 mln. svarų

Italų menininko Amedeo Modigliani tapytas jo meilužės Jeanne

Daugiau nuotraukų (1)

AFP, BNS ir lrytas.lt inf.

Feb 7, 2013, 11:32 AM, atnaujinta Mar 12, 2018, 10:20 AM

Galutinė 1919 metų paveikslo „Jeanne Hebuterne su skrybėle“ (Jeanne Hebuterne (Au chapeau)) kaina gerokai viršijo prognozuotas 16-22 mln. svarų sumas.

„Christie's“ atstovė atsisakė pranešti, kas įsigijo paveikslą, kuriame A. Modigliani mūza prancūzė pavaizduota su juoda skrybėle ir gulbės kaklu, būdingu menininko stiliui.

A. Modigliani tą ramybės persmelktą portretą nutapė prieš savo mirtį nuo tuberkuliozės 1920 metais. Po kelių dienų sugniuždyta J. Hebuterne iššoko pro langą ir žuvo. Tuo metu ji laukėsi antro jųdviejų vaiko.

„Tai buvo romantiška, didelė ir galiausiai tragiška meilės istorija“, - sakė Giovanna Bertazzoni, kuri vadovauja „Christie's“ impresionizmo ir moderniojo meno departamentui.

„Ta didelė aistra iš tikrųjų yra perteikta šiame nuostabiame portrete, kuris, žinoma, yra pagarba jo meilei“, - pridūrė ji.

Portretas nuo 2006 metų, kai buvo nupirktas už 16,3 mln. svarų, priklausė privačiam Niujorko kolekcininkui.

A. Modigliani mirė būdamas vos 35 metų amžiaus, tad per trumpą karjerą sukūrė palyginti nedaug darbų, kurie, retkarčiais pasirodydami aukcionuose, sukelia didžiulį pirkėjų ažiotažą.

Antradienį Londono aukcione „Sotheby's“ už 28,6 mln. svarų (33,3 mln. eurų) buvo parduotas Pablo Picasso meilužės ir mūzos Marie-Therese Walter portretas „Moteris, sėdinti prie lango“ (Femme assise pres d'une fenetre).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.