Pietų Amerikos džiunglėse dingusi amerikiečių pora grįžo į civilizaciją

JAV pora, kuri išvyko į kelionę po Pietų Amerikos džiungles ir dėl savo dingimo privertė artimuosius sunerimti, atsirado sveiki ir gyvi.

Amerikiečių porą dingo džiunglėse Peru.<br>AP asociatyvi nuotr.
Amerikiečių porą dingo džiunglėse Peru.<br>AP asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-03-01 07:16, atnaujinta 2018-03-10 20:28

Jamie Neal su Garrettu Handu lapkričio mėnesį išskrido į Pietų Ameriką, planuodami po ją keliauti dviračiais. Sausio pabaigoje Peru pareigūnai pranešė, kad pora dingo. Antradienį jie atsirado - plaukė laivais Napo upe atokiuose regionuose, kuriuose telefono bei interneto ryšio nėra.

G. Hand šeima džiaugiasi sužinojusi, kad pora surasta. Peru pareigūnai taip pat džiaugiasi savo darbo rezultatais. J. Neal pasakojo savo įspūdžius. „Visi mūsų klausinėja, fotografuoja. Jie sako, kad mes Peru esame garsenybės. Kariuomenė mums skyrė vieną savo namą, aprūpino maistu ir alkoholiu. Visiškai neįtikėtina.“

Ji teigė, jog Peru turizmo pareigūnai planuoja ketvirtadienį atskristi ir jiems atvežti dovanų. „Einu pažaisti su prijaukinta beždžionėle Pepe. Ji ką tik man kramtė kojos pirštą“, - savo žinutę šeimai pabaigė J. Neal.

Kai pora pradėjo nebendrauti su artimaisiais telefonu bei internetu ir kai jie nustojo imti pinigus iš banko – tėvai išsigando, kad juos galėjo pagrobti. JAV diplomatai vasarį pranešė, kad Peru Maču Pikču regione gali būti tam tikrų asmenų, kurie grobia turistus.

Kai Peru pareigūnai pranešė, kad porą rado, G. Hando motina reikalavo, kad su juo susitiktų JAV pareigūnas. Tačiau trečiadienį sūnaus likimo nežinojusi motina pagaliau išgirdo jo balsą telefonu.

Parengė Dovilas Bukauskas

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: kodėl bankai ir toliau brangina paslaugas?