Parašiutininkas praskriejo tarp kelių metrų atstumu stovinčių dangoraižių

Norvegų parašiutininkai Ludovicas Woerthas ir Jokke'as Sommeris nusprendė išmėginti laimę Rio de Žaneire. Vyrukai sugalvojo ne tik nusileisti tankiai gyvenamame rajone, neturėdami tam leidimo, bet ir pasirinko nusileidimui itin pavojingą būdą. Vaizdo įrašas, kuriame jie praskrieja, vieno žiūrovo žodžiais tariant, „vos per keletą metrų nuo mirties“, buvo paskelbtas „Youtube“.

Sužavėti „Youtube“ lankytojai vyrukams siūlė kitą kartą apsivilkti supermenų kostiumus.<br>Youtube
Sužavėti „Youtube“ lankytojai vyrukams siūlė kitą kartą apsivilkti supermenų kostiumus.<br>Youtube
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 19, 2013, 8:13 AM, atnaujinta Mar 9, 2018, 6:05 PM

Šuolį vyrukai atliko 5 val. 45 min. ryto, žinodami, kad vietinių privačių aviakompanijų reisai prasidės nuo 6 val. 5 min. Pats šuolis užtruko vos tris minutes.

Įraše matyti, kaip vyrai su specialiais „sparnuotais“ kombinezonais (angl. wingsuit) iššoka iš lėktuvo. Prieš juos atsiveria ne kokio nors tuščio aerodromo, o judraus Brazilijos megapolio centro panorama.

Kombinezonai norvegams leidžia kristi horizontalioje padėtyje 80-100 km/val. greičiu. Galima pastebėti, kaip vienas parašiutininkas, skriejantis pirmas, juda link dviejų dangoraižių, kuriuos vieną nuo kito skiria vos keletas metrų. Pradžioje net susidaro įspūdis, kad parašiutininkas trenksis į dešinįjį pastatą, tačiau jis pakeičia kryptį ir pralekia tiksliai tarp pastatų. Antrajam, sprendžiant iš įrašo, tarpo pavyko išvengti. Abu jie sėkmingai nusileidžia, palydimi susižavėjimo šūksnių ir aplodismentų.

Sužavėti „Youtube“ lankytojai vyrukams siūlė kitą kartą apsivilkti supermenų kostiumus. Kiti džiaugėsi, kad Lotynų Amerikoje pradėjo skraidyti angelai.

J. Sommeris savo interneto puslapyje rašo, kad šokinėti parašiutu pradėjo 2007 m. Po to suprato, kad labiausiai norėtų šokinėti su „sparnuotu“ kombinezonu. Norint gauti leidimą juo šokinėti, reikia būti atlikus mažiausiai 200 šuolių parašiutu. Per du mėnesius J. Sommeris atliko 250 šuolių ir gavo išsvajotą leidimą.

Parengė Jurgita Noreikienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.