Rusų turistai, pratūnoję faraono kape, užlipo ant Cheopso piramidės

Grupė Rusijos turistų, nepaisydami Egipto valdžios draudimų, užsilipo ant garsiosios Cheopso piramidės viršaus. Kad įgyvendintų savo nutrūktgalvišką planą, ekstremalai „ruferiai“ iš Maskvos, mėgstantys vaikščioti dangoraižių stogais ir lipti ant sunkiai pasiekiamų objektų, beveik penkias valandas nuo apsaugininkų faraono slėpėsi kapavietėje. Apie chuliganišką poelgį socialiniame tinkle papasakojo vienas iš avantiūros dalyvių Vitalijus Raskalovas, rašo newsru.com.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 22, 2013, 6:41 PM, atnaujinta Mar 9, 2018, 11:47 AM

Pasak vaikino, po pasilaipiojimo ant piramidės apsaugininkai vis dėlto juos sugavo, bet, gavę 100 dolerių, paleido į laisvę.

„Ši naktis buvo kupina įdomių įvykių. Beveik 5 valandas mes sėdėjome kapavietėse šalia Egipto piramidžių, užlipome ant Cheopso piramidės, mus pagavo apsaugininkai, sumokėjome jiems 100 dolerių ir išėjome iš teritorijos. Šiandien turėjome gauti viską arba nieko, mes gavome viską, ko norėjome!“ - antradienį rašė ekstremalas.

V. Raskalovas paskelbė efektingą nuotrauką, padarytą nuo piramidės viršūnės, ir išdidžiai pakomentavo: „Man dar tik 20 metų, bet aš jau spėjau sukaupti ateinančioms kartoms šimtus istorijų apie savo jaunystę ir apie tai, kokia ji buvo įsimintina.“

Vaikinams pavyko nepastebėtiems įlįsti į kapavietę ir ten pasislėpti, pasibaigus tą dieną vykusiam muzikos ir šviesų spektakliui. Sulaukę, kol visi lankytojai išeis iš muziejaus komplekso, ir dėl viso pikto pratūnoję dar apie valandą, rusai ėmėsi šturmuoti 138 m aukščio piramidę.

Pasak V. Raskalovo, apsauga jaunuolius pastebėjo, tik kai jie jau leidosi nuo piramidės. „Žinodami Egipto papročius, mes iš karto pasiūlėme apsaugininkams 100 dolerių. Jie apsidžiaugė tokia suma ir išvedė mus iš teritorijos“, - pasakojo jis. Iki Cheopso piramidės jis jau buvo užsiropštęs ant kelių dešimčių aukščiausių Rusijos, Europos ir Azijos pastatų.

Cheopso piramidė – aukščiausia piramidė Gizoje. Tai vienintelis iš septynių pasaulio stebuklų, išlikęs iki šių dienų. Pasak istorikų, piramidė buvo apstatyta apie 2540 m. pr. Kr.

Anksčiau ant Egipto piramidžių pasikelti galėdavo visi, kas norėjo. Bet devintajame dešimtmetyje valdžia tai uždraudė po to, kai keletas užsienio turistų nukrito nuo viršaus.

Parengė Jurgita Noreikienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.