Amsterdamo prekybos centro lankytojus pribloškė meniška vagystė

Vieno Amsterdamo prekybos centro lankytojai tapo itin neįprastos vagystės liudininkais. Jaunuolis pagriebė kažką iš virtinos ir, kaukiant signalizacijai, pradėjo bėgti. Tai nebūtų neįprasta, tačiau jį gaudyti puolė kapitono Franso Banningo Cocq'o šauliai. Tie patys, kurie XVII a. viduryje tapo garsaus Rembrandto paveikslo „Nakties sargyba“ personažais.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 4, 2013, 8:57 PM, atnaujinta Mar 8, 2018, 7:58 PM

Kai visame prekybos centre užkaukė sirena, pirkėjai pradėjo dairytis, bandydami suprasti, kas tai per garsas, kai kurie pradėjo galvoti, kad kilo gaisras. Tie, kurie tapo pačios vagystės liudininkais, nustebo, kad vagis apsirengęs ne to sezono ir iš viso ne tos epochos rūbais. Jis buvo su trumpomis kelnėmis, marškiniais plačiomis rankovėmis, keistais batais, plunksnuota skrybėle. Neramiai dairydamasis, vaikinas perbėgo prekybos centro balkoną ir tada prasidėjo visas įdomumas.

Iš trečiojo aukšto lynais nusileido karališkieji tvarkos sergėtojai. Vagis vos išvengė sargybinių iečių ir raitelių komandos žirgų kanopų. Tuo metu iš visų prekybos centro kampų pasipylė keisti personažai – mergina su ilga suknele ir korsetu, nykštukas geležiniu šalmu, ruda višta, raiteliai su medžiokliniu sakalu.

Į kampą užspeistas vaikinukas griebėsi paskutinio šiaudo, kad išsigelbėtų. Užšokęs ant vieno iš tabaluojančių lynų, jis nušoko į centrinę prekybos centro aikštelę - tiesiai sargybiniams į rankas, kurie jį išsivedė.

Likę veikėjai tą akimirką sustingo kiekvienas savo vietoje ir nuo lubų nusileido didžiulis paveikslo rėmas. Visa tai stebintys pirkėjai pajuto, kad vaizdas paveiksle jiems kažkur matytas. Iš tiesų – tai garsus Rembrandto paveikslas „Nakties sargyba“.

Tokiu savotišku būdu buvo pristatytas ilgai lauktas Amsterdamo valstybinio muziejaus atidarymas, įvyksiantis balandžio 13 d. Muziejus beveik 10 metų buvo uždarytas dėl remonto.

Parengė Jurgita Noreikienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.