Ar šis vyras pernelyg gražus Saudo Arabijai?

Visuomenės dorovingumu susirūpinę Saudo Arabijos pareigūnai maždaug prieš porą savaičių nutarė atsikratyti pernelyg patrauklių vyrų.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 26, 2013, 4:28 PM, atnaujinta Mar 7, 2018, 4:38 PM

Trys Jungtinių Arabų Emyratų (JAE) gyventojai buvo išmesti iš Saudo Arabijos sostinėje Rijade vykusio kultūros festivalio, nes susirūpinta, kad jie yra pernelyg gražūs. Moterys šiai trijulei esą gali nepajėgti atsispirti.

Konservatyvios šalies religinė policija jėga išvarė vyrus iš festivalio ir išsiuntė juos į gimtinę.

Keistą istoriją išgirdusios moterys iš viso pasaulio neabejotinai norėjo žvilgtelėti, kaip atrodo nerimą Saudo Arabijos pareigūnams sukėlę vyrai.

Šiuo metu internetinėje erdvėje pasklido vieno, kaip manoma, šios istorijos dalyvio, nuotraukos. Tai Dubajuje gyvenantis Omaras Borkanas al Gala – poetas, aktorius ir fotografas, rašo "The Daily Telegraph". Šis vyras neseniai savo „Facebook“ paskyroje paviešino nuorodą į publikaciją apie Rijade nutikusią istoriją ir pakomentavo: „Štai kas parašyta viso pasaulio laikraščiuose“.

Gerbėjos savo ruožtu O. B. al Galą socialiniame tinkle pilte apipylė komplimentais.

Tiesa, tvirtų įrodymų, kad šis vyras yra vienas iš trijų asmenų, deportuotų iš Saudo Arabijos, kol kas nėra. Neatmetama galimybė, kad O. B. al Gala tiesiog pasinaudojo istorija norėdamas padidinti savo populiarumą.

Trys namo išsiųsti vyrai vadovavo vienam Rijado kultūros festivalio stendui, pristatančiam JAE kultūrą.

Susirūpinimas kilo, kai viename festivalio paviljonų atsirado neįvardyta menininkė moteris, nors ten ji neturėjo būti.

Nors nėra aišku, ar moters poelgis tikrai susijęs su gražuoliams kilusiais nemalonumais, konservatyvios šalies religinė policija jėga išvarė vyrus iš festivalio ir išsiuntė juos į gimtinę.

Saudo Arabijoje moterims draudžiama bendrauti su vyrais, kurie nėra jų giminaičiai.

Konservatyvi šalis yra vienintelė pasaulyje, kurioje moterims draudžiama vairuoti. Tačiau Saudo Arabijos gyventojos vis dažniau nepaklūsta šiam draudimui ir reikalauja permainų.

Neseniai Saudo Arabijos valdžia leido moterims važinėtis dviračiais ir motociklais, tačiau tik poilsio zonose ir tik pramogų tikslais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.