Turkmėnijos spauda nutylėjo apie prezidento krytį nuo žirgo (video)

Prezidentas parodė tvirtą valią, stiprybę ir drąsą. Tokiais žodžiais Turkmėnijos žiniasklaida savaitės pradžioje liaupsino savo prezidentą Gurbanguly Berdymuchamedovą, kai jis laimėjo žirgų lenktynes ir 11 mln. JAV dolerių. Tačiau spauda nutylėjo, kad vos kirtęs finišo liniją, 55 metų šalies vadovas pavojingai krito nuo savo žirgo Berkararo (Galingojo).

G. Berdymuchamedovas nuo žirgo nukrito šiam suklupus.<br>AP
G. Berdymuchamedovas nuo žirgo nukrito šiam suklupus.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

May 2, 2013, 8:05 PM, atnaujinta Mar 7, 2018, 9:20 AM

Ši nutylėta žinia pasaulį pasiekė per vaizdo įrašą, kuriame matomas vyras, įvardijamas kaip prezidentas, vilkintis tradicinius raitelio drabužius. Vos kirtus finišo liniją, žirgas suklupo, o raitelis išlėkė iš balno.

Vyras kelias sekundes gulėjo nejudėdamas veidu į smėlį, kol daugybė juodus kostiumus vilkinčių saugumo pareigūnų atbėgo nuo tribūnų ir jį uždengė. Galiausiai jojiką išvežė greitosios pagalbos automobilis.

Turkmėnijos valstybinė žiniasklaida šią savaitę išsamiai nušvietė šalies vadovo pergalę arklių lenktynėse.

Vyriausybės laikraštis „Neutral Turkmenistan“ skyrė keturis puslapius šiai pergalei aprašyti ir išspausdino šešias dideles nuotraukas, kuriose prezidentas matomas vilkintis nacionalinį kostiumą.

Tačiau žiniasklaida ir televizija niekaip neužsiminė apie nelaimingą atsitikimą. Lenktynes parodė valstybinė televizija, tačiau vaizdas buvo nukirptas iškart po to, kai šalies vadovas kirto finišą.

Prezidentą valstybinė televizija parodė pirmadienio vakarą per vaizdo konferenciją su regionų gubernatoriais; atrodė, kad jis jaučiasi gerai. Antradienį jis matytas dalyvaujantis posėdyje, kuriame buvo aptarinėjami migracijos klausimai.

Tačiau naujienų portalai, artimi tremtyje veikiančiai Turkmėnijos televizijai, nurodė, kad minimas incidentas sukėlė didelį susirūpinimą Ašchabade. Pareigūnai esą labai stengėsi, kad daugiau jo vaizdo įrašų nepasklistų už šalies ribų.

Kaip praneša naujienų portalas „Gundogar“, Ašchabado tarptautiniame oro uoste keleiviai kruopščiai tikrinami, pareigūnai ieško mobiliųjų telefonų, planšetinių kompiuterių ir vaizdo kamerų, kuriomis galėjo būti nufilmuotas tas incidentas.

Kita vertus, minėtąjį vaizdo įrašą parodė Rusijos televizijos. Turkmėnijoje esantys šaltiniai trečiadienį sakė, kad prieiga prie Rusijos socialinių tinklų buvo blokuojama, o interneto ryšys - labai sulėtėjęs.

Po bandymo nuslėpti šį įvykį, internautai ėmė juokauti, jog G. Berdymuchamedovą numetęs žirgas kitą dieną po lenktynių buvo viešai paskerstas ir sumaltas į dešras.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.