Indonezijos gubernatorius kovotojams su korupcija atidavė „Metallica“ padovanotą gitarą

Sunkiojo metalo muziką

„Metallica“ narys R. Trujillo ant gitaros užrašė: „Atiduodu! Ir toliau grok tą šaunų jausmingą bosą!“<br>AP asociatyvi nuotrauka
„Metallica“ narys R. Trujillo ant gitaros užrašė: „Atiduodu! Ir toliau grok tą šaunų jausmingą bosą!“<br>AP asociatyvi nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

AFP, BNS ir lrytas.lt inf.

May 7, 2013, 9:33 PM, atnaujinta Mar 7, 2018, 2:40 AM

Gubernatorius Joko Widodo praėjusią savaitę per televiziją šypsodamasis pagrojo bosine gitara, kurią jam padovanojo „Metallica“ narys Robertas Trujillo ir ant kurios yra autografas bei žodžiai „Atiduodu! Ir toliau grok tą šaunų jausmingą bosą!“

Tačiau įtakinga Korupcijos naikinimo komisija (KPK) paskelbė, kad J. Widodo, kuris laikomas „švariu“ šioje korupcija garsėjančioje šalyje, tą dovaną perdavė jai.

„Patikrinsime, ar nėra kokių nors interesų konfliktų, ar nebuvo apsikeitimo paslaugomis, - sakė KPK atstovas Johanas Budi. - Tikrinimo procesas trunka iki 30 dienų, o po to nuspręsime, ar grąžinti jam gitarą, ar ją konfiskuoti.“

Per minėtą pasirodymą televizijoje J. Widodo, rugsėjį išrinktas įsigalėjusio politikos elito priešininkų atstovas, sakė esantis didelis „Metallica“ gerbėjas. Tarp šios grupės hitų yra „Enter Sandman“ ir „Nothing Else Matters“.

Gubernatorius tarp mėgstamiausių savo grupių taip pat nurodė „Led Zeppelin“, „Deep Purple“ ir „Napalm Death“.

Jo atstovas Eko Hariadi sakė, kad ta gitara yra pirmoji dovana, kurią J. Widodo gavo tapęs gubernatoriumi, ir pridūrė, jog jis ją atidavė savanoriškai, kad būtų patikrinta, ar nėra interesų konflikto.

„Gubernatoriui patinka roko muzika. Tad jis tikrai džiaugėsi ją (gitarą. - Red.) gavęs - tai tas pats, kas gauti teniso raketę iš Boriso Beckerio, - sakė atstovas. - Jam tai buvo suvenyras, jokio apsikeitimo paslaugomis nebuvo“.

Pernai Indonezija dėl joje įsišaknijusios korupcijos nukrito į 118-ąją poziciją tarp 176 šalių, rodo kasmet skelbiamas nevyriausybinės organizacijos „Transparency International“ sąrašas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: R. Žemaitaitis sulaužė priesaiką – ar gali kandidatuoti?