Marselis Europos kultūros sostinės statusą pažymėjo avių paradu

Prancūzijos Marselio senamiesčio gatves užtvindė tūkstančiai avių. Taip sekmadienį miestas pažymėjo 2013 m. Europos kultūros sostinės statusą. Įspūdingas daugiatūkstantinis avių paradas, vadovaujamas moters, jojančios ant trijų juodų žirgų, pavadintas „TransHumance“. Tai sena sezoninio gyvulių pervarymo į naujas ganyklas tradicija. Paradą su maždaug 7 tūkst. avių ir kitų gyvūnų organizavo jojimo teatras „Theatre du Centaure“. Jį stebėjo dešimtys tūkstančių žiūrovų, rašo „Daily Mail“.

Paradą su maždaug 7 tūkst. avių ir kitų gyvūnų organizavo jojimo teatras „Theatre du Centaure“.<br>AP
Paradą su maždaug 7 tūkst. avių ir kitų gyvūnų organizavo jojimo teatras „Theatre du Centaure“.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 10, 2013, 11:10 AM, atnaujinta Mar 5, 2018, 5:32 PM

Per Marselį su savo kaimenėmis, žirgais ir šunimis joja daugiau kaip 150 Provanso ir italų piemenų. Galutinė 600 km kelionės stotelė – Marselio Prado paplūdimys. Prie piemenų pakeliui prisijungia įvairiausių tautybių ir socialinių sluoksnių žmonės.

„TransHumance“ leidžia šiuolaikiniam žmogui kitaip pajusti laiką ir erdvę. Nauji komunikacijos būdai, transportas diktuoja žmonėms atitinkamą ritmą. Tuo tarpu avys į ganyklas keliauja tuo pačiu ritmu ir greičiu, kaip senoviniais laikais.

Kiekviename kelionės etape su gyvūnais buvo atliekamos choreografinės figūros, viskas fotografuojama iš oro. Šie atvaizdai bus naudojami sukuriant skirtingų Provanso peizažų mozaiką.

Parengė Jurgita Noreikienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.