Australei nepavyko be narvo nuplaukti iš Kubos į Floridą

28 metų Australijos plaukikei Chloe McCardel nepavyko įgyvendinti savo svajonės iš Kubos į Floridą - iš viso 166 km - nuplaukti be nuo ryklių saugančio narvo.

Daugiau nuotraukų (1)

DPA, ELTA ir lrytas.lt inf.

Jun 13, 2013, 4:15 PM, atnaujinta Mar 5, 2018, 1:58 PM

„Tai yra sunkiausias plaukimas pasaulyje“, - sakė ji prieš pradėdama startą. Savo siekio ekstremalė buvo priversta atsisakyti po 11 valandų. Kloją skaudžiai nudilgino medūza ir ji negalėjo tęsti plaukimo, Ch. McCardel „Facebook“ profilyje paskelbė jos komanda. Vėliau ketinama pateikti daugiau informacijos.

Ch. McCardel šansai pasiekti rekordą buvo vertinami neblogai. Ji jau yra šešis kartus perplaukusi Lamanšo sąsiaurį, o 2010-aisiais laimėjo plaukimo maratoną aplink Manheteną Niujorke. „Aš perplaukiau Lamanšą, o tai yra tas pats, kas įkopti į Everestą, - sakė plaukikė. - Tačiau iš Kubos nuplaukti į JAV yra penkissyk toliau. Aš tikiuosi, kad tapsiu pirmąją, tai padariusia be nuo ryklių saugančio narvo ir neopreno kostiumo“.

Ch. McCardel yra ne vienintelė, siekianti šio rekordo. Australė Penny Palfrey 2012-aisiais po 40 valandų išsekusi nutraukė plaukimą - taip pat dėl skausmingo medūzų nudilginimo.

Amerikietė Diana Nyad net keturis kartus siekė rekordo ir visus kartus - nesėkmingai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.