Kinijos lėktuvo nosį įlenkė neatpažintas skraidantis objektas

Kinijos aviakompanijos „Air China“ keleivinio lėktuvo skrydis vos nesibaigė tragedija dėl ore įvykusio paslaptingo incidento. Pilotai ir keleiviai pajuto smūgį, tarsi orlaivis būtų su kažkuo susidūręs, o vėliau, jau nusileidus ant žemės, pasimatė ir virš debesų įvykusios avarijos pasekmės. Lėktuvo nosis buvo įlenkta, tarsi jam kažkas būtų smogęs milžinišku kumščiu.

Susijaudinę keleiviai, laukdami kito lėktuvo, socialinius tinklus užtvindė pranešimais ir sulamdyto lėktuvo nuotraukomis.<br>Youtube
Susijaudinę keleiviai, laukdami kito lėktuvo, socialinius tinklus užtvindė pranešimais ir sulamdyto lėktuvo nuotraukomis.<br>Youtube
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 13, 2013, 12:10 PM, atnaujinta Mar 5, 2018, 2:18 PM

Kaip rašo pepole.com.cn, incidentas įvyko birželio 4 d. Kompanijai „Air China“ priklausantis „Boeing 757-200“ skrido iš Čengdu į Guangdžou. Praėjus 40 minučių nuo pakilimo, visi, kas buvo lėktuve, pajuto nedidelį smūgį, o pilotai iš karto užfiksavo valdymo nesklandumus. Dėl to buvo priimtas sprendimas grįžti į oro uostą.

Nusileidimas įvyko sklandžiai, niekas nenukentėjo. Bet išlipę iš lėktuvo keleiviai pamatė keistą vaizdą: ant orlaivio nosies buvo didelis įlinkimas. Iš karto tapo aišku, kokį smūgį žmonės pajuto ore, bet kas konkrečiai įvyko, ilgai nebuvo aišku.

Susijaudinę keleiviai, laukdami kito lėktuvo, socialinius tinklus užtvindė pranešimais ir sulamdyto lėktuvo nuotraukomis. Atsirado daugybė versijų, kas lėktuvui galėjo atsitikti ore. Pati populiariausia versija – kad lėktuvas susidūrė su ateivių laivu.

Komentatorių nuomone, neatpažintas skraidantis objektas galėjo būti ir žemiškos kilmės – pavyzdžiui, bepilotis orlaivis. Tokia versija gana įtikinama, nes panašių atvejų jau yra buvę. Tiesa, lėktuvo susidūrimas su tokia skraidykle beveik garantuotai baigtųsi tragedija.

Į lėktuvą atsitrenkęs ir jį sulamdęs objektas nebūtinai turėjo būti didelis. Specialistai pažymi, kad lėktuvų nosys specialiai daromos netvirtos, kad susidūrus ore su nedideliu objektu susilenktų kaip aliumininė skardinė, nesutrupėtų į gabalus. Būtent taip nutiko su kinų lėktuvu.

Diskusijas nutraukė pati aviakompanija, paskelbusi atlikto tyrimo išvadas. Pasirodo, į lėktuvą atsitrenkė ir jo nosį įlenkė ne vietoje pasipainiojęs paukštis.

Parengė Jurgita Noreikienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.