Nauja Japonijos moksleivių mada – laižyti akių obuolius

Dėl naujai atsiradusios pavojingos mados tarp Japonijos mokyklinio amžiaus vaikų plinta akies uždegimas. Moksleiviai laižo vieni kitų akių obuolius.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 14, 2013, 11:40 AM, atnaujinta Mar 5, 2018, 1:23 PM

Šis keistas susižavėjimas yra itin populiarus tarp dvylikamečių, kurie jį vertina kaip kitą žingsnį po prancūziškų bučinių, rašo „The Sun“.

Vienas mokytojas pasakojo, kad trečdalis iš jo mokomų šeštokų yra laižę kieno nors akių obuolius ar leidę tai daryti sau.

Bet šis keistas užsiėmimas – dar vadinamas „worming“ arba „oculolinctus“ – Japonijoje tarp mokyklinio amžiaus vaikų sukėlė konjuktyvito bangą.

Visgi ši mada paplitusi ne tik Japonijoje ir ne tik tarp moksleivių.

29 metų amžiaus Elektrika Energias iš JAV Mergelių salų pasakojo: „Mano vaikinas pradėjo laižyti mano akių obuolius prieš daug metų, ir man tai labai patiko. Aš su juo išsiskyriau, bet tebeprašau vaikinų, kad laižytų mano akių obuolius. Tai labai mėgstu, nes mane tai jaudina – panašiai kaip pirštų čiulpimas.“

Vis dėlto gydytojai įspėja apie šio užsiėmimo sukeliamus pavojus. Davidas Najafis įspėjo, kad jei laižantysis yra užsikrėtęs pūsleline, ši infekcija gali sklisti. Jis tęsė: „Ragena yra labai jautri ir gali būti sužeista.“

Kitas medikas, Davidas Granetas sakė: „Iš šito - nieko gero. Ant liežuvio yra nelygumų, kurie gali nutrinti rageną. O jeigu žmogus nėra išsiskalavęs burnos, į akį gali patekti citrusinių vaisių rūgšties ar prieskonių.“

Parengė Dorotėja Noreikaitė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.