Rusijos prezidento V. Putino anglų kalba prajuokino pasaulį

Rusijos prezidento Vladimiro Putino anglų kalbos žinios – ne pačios geriausios, tačiau jis nebe pirmą kartą išdrįsta viešai prabilti šia kalba. Ir sukelia tiek užsieniečių, tiek tėvynainių juoką. Šešiasdešimtmečio V. Putino veide atsispindi didelės pastangos, tačiau nuo to pranešimas netampa geresnis.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-06-14 12:36, atnaujinta 2018-03-05 13:19

Šią savaitę V. Putinas angliškai pristatė parodą „World Expo“, vyksiančią 2020 m. Uralo mieste Jekaterinburge. Kalbėdamas prieš kamerą apie tai, kad Rusija jau daug metų dalyvauja šioje parodoje, bet dar nė karto nėra pati jos rengusi, Rusijos prezidentas kartais atrodo lyg kramtantis irisą, pastebi žurnalistas Tomas Parfittas portale telegraph.co.uk.

Paauksuotoje Kremliaus salėje stovintis V. Putinas kalba su ryškiu akcentu ir nervingai gestikuliuoja rankomis. Bet per visą pustrečios minutės trunkantį pasisakymą V. Putinas suklumpa tik kartą – kalbėdamas apie didelį kompleksą, kurį planuojama pastatyti Jekaterinburge, kuriame galės apsilankyti 30 mln. žmonių.

V. Putinas gerai kalba vokiškai, tačiau viešuose renginiuose nevengia pasisakyti ir anglų kalba.

Parengė Jurgita Noreikienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.