Budistus papiktino įrašas su prabanga aptekusiais vienuoliais

Budistų vienuoliai turėtų gyventi asketišką, tylų, apmąstymų ir meditacijos kupiną gyvenimą, bet internete išplito vaizdo įrašas su vienuoliais, kurie gyvena visai kitaip. Jie skrisdami privačiu reaktyviniu lėktuvu per ausines klausosi muzikos, nešioja dizainerių kurtas rankines ir stilingus lakūnų akinius.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 18, 2013, 2:40 PM, atnaujinta Mar 5, 2018, 10:07 AM

„Daily Mail“ rašo, kad dėl šių Tailando vienuolių buvo pradėtas tyrimas – po to, kai vaizdo įrašas buvo įkeltas į „Youtube“, pasipylė viso pasaulio budistų nusiskundimai.

Nacionalinės budizmo organizacijos direktorius Nopparatas Benjawatananunas sakė, kad jie matė vaizdo įrašą ir įspėjo šiaurės rytų Tailando vienuolius daugiau nesielgti taip netaupiai. Planuojama stebėti visos šalies vienuolius.

Tailandas, šalis, kurioje yra daugiausia budistų, stengiasi padėti 2,6 tūkst. metų senumo Budos doktrinai atlaikyti laiko išbandymus. Šioms pastangoms kartais trukdo patys vienuoliai.

Apie 300 iš 61 tūkst. 416 budistų vienuolių pernai buvo papeikti (kai kurie iš jų – ir pašalinti iš vienuolynų) dėl netinkamo elgesio - nuo alkoholio vartojimo iki lupikavimo.

Organizacija yra sulaukusi nusiskundimų ir dėl automobilius vairuojančių vienuolių bei gandų, kad vienuoliai praktikuoja juodąją magiją.

N. Benjawatananunas sakė, kad nufilmuoti budistų vienuoliai elgėsi „netinkamai, nesantūriai ir nesilaikydami Budos mokymų“.

Monruedee Bantoengsuk, Siraketo provincijoje esančios Khantithamo šventyklos pareigūnė, patvirtino, kad lėktuvu skridę vienuoliai gyveno šioje šventykloje, bet atsisakė atskleisti daugiau informacijos apie kelionę.

Ji sakė: „Mes tai galime paaiškinti, bet ne dabar. Vaizdo įraše pasirodantis abatas šiuo metu yra išvykęs į religinę kelionę Prancūzijoje.“

Vaizdai iš filmuotos medžiagos nesiderina su abato pranešimu jų šventyklos tinklapyje. Jame rašoma: „Skelbiantiems Budos mokymus svarbiausia neturėti jokių daiktų.“

„Budos gyvenimo metais nieko panašaus nebuvo. Taisyklės buvo daug paprastesnės, tada nebuvo jokių automobilių, išmaniųjų telefonų ar kamerų, – sakė N. Benjawatananunas. – Nors vienuoliai turi sekti naujienas ir technologijas, jie turi riboti save pasirinkdami tam tinkamas priemones.“

Jis sakė, kad vienas iš būdų vienuoliams neleisti elgtis netinkamai yra uždrausti pasekėjams aukoti vertingus daiktus.

„Dažniausiai būtent pasekėjai vienuoliams dovanoja turtus. Kai kurie jiems nupirko sportines mašinas. Tai tikrai nėra būtina“, – sakė pareigūnė.

Parengė Dorotėja Noreikaitė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.