Paauglė, kurios veidas atrodė kaip 60-metės, bando susikurti normalų gyvenimą

16-metė Zara Hartshorn bando įveikti patirtas nuoskaudas. Kartą ji buvo palaikyta vyresnės savo sesers motina, kitą – išmesta iš autobuso, mat vairuotojas nepatikėjo, jog Zara yra vaikas. Jungtinės Karalystės Roderamo mieste gyvenančiai paauglei gyvenimą smarkiai apkartino paveldėta genetinė liga – lipodistrofija, dėl kurios pakinta kūno riebalų pasiskirstymas, oda tampa neelastinga.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-06-26 12:00, atnaujinta 2018-03-05 04:51

Dėl šios ligos Z. Hartshorn veidas ilgai atrodė kaip šešiasdešimtmetės – raukšlėtas ir susenęs.

Tačiau vilčių apie kitokią ateitį Zarai suteikė vieno JAV gydytojo pasiūlyta naujoviška kosmetinė odos patempimo operacija. Ji 16-metei buvo atlikta sėkmingai ir suteikė pasitikėjimo savimi, rašo „Daily Mail“.

Dėl lipodistrofijos, kurią paveldėjo iš motinos, Zara metų metus kentė patyčias ir netgi fizinį smurtą.

„Didžiausią engimą patyriau nuo aštuonerių iki dešimties metų. Vaikai vadindavo mane beždžione ir močiute, dėl savo išvaizdos netgi buvau mušama. Buvo taip blogai, kad kurį laiką nėjau į mokyklą“, – pasakojo Zara.

Jai teko keisti mokyklą, tačiau tai nepalengvino gyvenimo. Paauglė sako gyvenusi nuolatinėje baimėje, kad kas nors paklaus, kiek jai metų.

„Porą kartų mokykloje netgi buvau supainiota su mokytoja. Dėl to klasės draugų akivaizdoje jaučiausi pažeminta“, – prisiminė 16-metė.

Kartą moksleivei beliko tik verkti, kai ji buvo priversta išlipti iš autobuso, nes negalėjo įrodyti, kad jai tikrai priklauso lengvatinis vaiko bilietas.

Kai Zarai buvo 12 metų, ji jau buvo painiojama su vidutinio amžiaus moterimis ir netgi palaikyta savo 17-metės sesers motina.

Tačiau viskas pasikeitė, kai išgirdęs paauglės istoriją su ja susisiekė lipodistrofijos ekspertas Abhimanyu Gargas iš JAV, Teksaso valstijos.

Medikas Zarai ir jos motinai nurodė atlikti kelis tyrimus. Išsiaiškinta, kad motina ir duktė kenčia dar retesnę nei įprastai lipodistrofijos formą.

Dėl jos gali sutrumpėti gyvenimo trukmė, nusilpti sąnariai, atsirasti širdies ir plaučių problemų.

Paauglei pasiūlyta nemokamai atlikti naujovišką veido tempimo ir nosies didinimo operacijas. Jos buvo sėkmingos, o Z. Hartshorn, pamačiusi rezultatus, buvo labai laiminga.

16-metė sako dabar pernelyg nesiskirianti nuo bendraamžių ir nebeturinti kęsti įkyrių praeivių žvilgsnių gatvėje.

„Nekęsdavau savo nosies, o dabar ji man patinka“, – sakė paauglė.

Ji taip pat įgavo daugiau pasitikėjimo savimi ir ketina tęsti mokslus, vėliau svajoja atidaryti savo grožio saloną.

Normalaus gyvenimo trokštanti mergina nutarė palikti praeitį užmarštyje ir atleisti savo kankintojams.

„Žinau, kad visada kęsiu šią ligą ir ji gali sutrumpinti mano gyvenimą, tačiau bent jau jausiuosi patogiau ir labiau savimi pasitikėsiu. Nors atrodau jaunesnė, vis tiek jaučiuosi ne pagal metus vyresnė dėl to, ką patyriau“, – kalbėjo mergina.

Ji taip pat džiaugiasi susiradusi 22 metų vaikiną, vardu Ricky. Pora susipažino per bendrus draugus.

„Anksčiau turėjau vaikinų, bet nemanau, kad jie susitaikė su mano liga. Su Ricky tai niekada nebuvo problema“, – įsitikinusi Z. Hartshorn.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.