Dvylikametis amerikietis mėgino apiplėšti banką

Detroito priemiestyje esantis bankas prieš kelias dienas tapo itin jauno plėšiko taikiniu.

Dvylikametis norėjo lengvai praturtėti. Tačiau jam nepasisekė nė įsigauti į banko patalpas.<br>AP
Dvylikametis norėjo lengvai praturtėti. Tačiau jam nepasisekė nė įsigauti į banko patalpas.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 16, 2013, 1:45 PM, atnaujinta Mar 3, 2018, 12:21 AM

Su dviračiu atvažiavęs 12 metų berniukas bandė kėsintis į svetimų žmonių banke laikomas santaupas. Jaunasis įsilaužėlis savo tikslą bandė pasiekti vidurnaktį, kuomet dviratį palikęs prie banko įėjimo, pabandė įsmukti į pastatą.

Soutfieldo policijos atstovas spaudai Nickas Loussia teigė, jog paauglys banko langą išdaužė apie 3 valandą nakties. Remiantis jau turimais įvykio duomenimis, išdaužtas buvo tik langas. Tuo tarpu stiklinės banko durys liko nepaliestos. Nusikaltėlis neliko nepastebėtas – kone visuose pastato kampuose įrengtos kameros sureagavo į jaunuolio judesius ir įsijungė signalizacija.

Vos tik pradėjus veikti signalizacijai, prie banko pasirodė policija ir sučiupo vaiką.

Tiesa, kaip informavo Detroito policija, dvylikametis tikrai nebuvo sulaikytas. Kai į įvykio vietą atvyko smalsuoliai, norintys pamatyti, kaip baigsis šis nakties apiplėšimas, priemiesčio policija drąsųjį nusikaltėlį perdavė tėvams.

Jaunuolio nusikaltimas nebus užmirštas – dvylikametis išleistas tik iki tolimesnio tyrimo. Išsigandusi vaiko motina sunkiai rinko žodžius.

Pasak darbuotojų, banko klientai tikrai neturėtų nerimauti, mat jų pinigai yra saugūs, o dvylikametis berniukas prie jų net nebuvo priėjęs.

Panašu, jog šį įvykį kuo greičiau bando pamiršti ne tik išsigandusi jaunuolio motina, bet ir pats bankas. Amerikos banko atstovė spaudai Diane Wagner teigė, kad tolesnio tyrimo detalės nebus atskleistos.

D. Wagner taip pat pridūrė, kad šį kuriozišką įvykį vertina, kaip nelaimingą atsitikimą. Pasak jos, banko apsaugos darbuotojai dirba patikimai ir joks nusikaltėlis tikrai nebus pajėgus pergudrauti ilgus metus kurtos apsaugos sistemos bei joje dirbančių žmonių.

„Dvylikamečiai vaikai turėtų žiūrėti animacinius filmukus, žaisti krepšinį arba mokytis. Užsiimti kuo įvairesne veikla, kuri būtų naudinga“, - teigė D. Wagner.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.