Pamirškite PIN kodą - Suomijoje saugumą užtikrins jūsų veido bruožai

Suomijos įmonė „Uniqul“ pritaikė oro uostose naudojamas asmens atpažinimo technologijas pagal veido bruožus atsiskaityti už prekes ir paslaugas. Asmens duomenys susiejami su banko sąskaita, todėl nebereikia naudotis banko kortele. Apie tai praneša „Forbes“.

Jei sistemai nepavyks asmens dėl kokių nors priežasčių atpažinti, jis turės kaip ir anksčiau įvesti savo PIN kodą.<br>123rf asociatyvi nuotrauka
Jei sistemai nepavyks asmens dėl kokių nors priežasčių atpažinti, jis turės kaip ir anksčiau įvesti savo PIN kodą.<br>123rf asociatyvi nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Jul 24, 2013, 11:00 AM, atnaujinta Mar 2, 2018, 4:02 PM

Naujoji technologija bus pradėta naudoti Helsinkyje jau kitą mėnesį. Anot „Uniqul“ atstovų, ji gali atpažinti net identiškus dvynius. Tačiau jei sistemai nepavyks asmens dėl kokių nors priežasčių atpažinti, jis turės kaip ir anksčiau įvesti savo PIN kodą.

Užsiregistruoti sistemoje bus galima tiek įprastą banko sąskaitą, tiek tarptautinės finansinių atsiskaitymų sistemos, pavyzdžiui „PayPal“, sąskaitą. Asmens biometriniai duomenys bus saugomi „kariniu lygiu“, teigia „Uniqul“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.