Pakistano televizijos žaidime prizas – kūdikiai

Pakistano televizija rodo bene prieštaringiausio turinio, koks tik įmanomas, šou – per jį kaip prizai dalijami kūdikiai. Laidos vedėjas dailiai apkirpta barzdele 41 metų Aamiras Liaquatas Hussainas bevaikėms šeimoms įteikė dvi pamestinukes mergaites. Artimiausiu metu bus padovanotas ir berniukas, praneša „Reuters“.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 2, 2013, 4:02 PM, atnaujinta Mar 2, 2018, 4:54 AM

„Jeigu nebūtume radę šito kūdikio, katės ar šunys būtų jį suėdę“, - eteryje kalbėjo A. Hussainas, įteikdamas naujiesiems tėvams mažutę mergytę rožinės spalvos vokelyje. Žiūrovai šiuos žodžius palydėjo plojimais.

A. Hussainas yra tikra Pakistano televizijos žvaigždė, vienas populiariausių laidų vedėjų. Savo laidose jis gamina maistą, kalbina dvasininkus ir garsenybes, linksmina vaikus ir veda televizijos žaidimus.

Paprastai jo įteikiami prizai – motociklai, mobilieji telefonai, žemės sklypai. Prizai žiūrovams dalijami už teisingai atsakytus klausimus apie islamą.

Bet prasidėjus šventajam Ramadano mėnesiui, kai ypač paaštrėja televizijų kova dėl reitingų, A. Hussainas nustebino Pakistaną, dviem šeimoms įteikdamas kūdikius.

„Mums buvo pasakyta, kad praėjome visus pokalbius ir esame atrinkti įsivaikinti kūdikį, - sakė 40 metų inžinierius Riazas Uddinas. - Mes gavome savo kūdikį tiesioginėje televizijos laidoje“.

Pamestinukus išgelbėjo Pakistano humanitarinė organizacija - „Chhipa“ gerovės asociacija.

„Po dienos ar dviejų Dievo valia bus atiduotas dar vienas kūdikis“, - žurnalistams sakė organizacijos vadovas Ramzanas Chhipa.

„Chhipa“ komanda vaikšto po šiukšlynus ir kitas apleistas vietas, ieškodami paliktų kūdikių. Bet A. Hussainas siūlo galimybę nenorinčius kūdikių atnešti juos tiesiogiai jam.

„Jeigu kuri nors šeima dėl skurdo ar ligos negali auginti savo naujagimio, užuot jį nužudę jie gali jį perduoti daktarui Aamirui“, - rašoma jo puslapyje ir nurodoma, kad kūdikiai televizijos eteryje bus įteikti to nusipelniusioms šeimoms.

Daug pakistaniečių išreiškė pasibjaurėjimą kūdikių dalinimu ir vadina tai reitingų vaikymusi. „Chhipa“ tvirtina, kad kūdikių pageidavo tūkstančiai tėvų, ir visi potencialūs tėvai buvo kruopščiai patikrinti.

Pakistano televizijoje ne tik A. Hussainas kuria skandalingas laidas. Per pastarąjį dešimtmetį, liberalizavusis pramonei, ir šios šalies žiniasklaida, ypač televizija, išsivadavo iš griežtos valstybinės kontrolės.

Dabar transliuotojams, užuot kovojus su valstybiniais suvaržymais, tenka nuožmiai kovoti dėl žiūrovų ir reklamos. Todėl per Pakistano televiziją galima pamatyti neįtikėtinų dalykų.

Televizijoje galima pamatyti vaizdus, kaip laidos vedėja parke susistabdo poreles ir tikrina jų moralumą. Neseniai per naujienų laidą buvo tiesiogiai transliuojama, kaip operacinėje miršta mirtinai nukraujavęs per riaušes pašautas žmogus.

Parengė Jurgita Noreikienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.