„National Geographic“ konkurse – įspūdingiausios kelionių nuotraukos

„National Geographic Traveler Magazine“ paskelbė 2013 metų fotokonkurso laimėtojus. Beveik neįžiūrima su medžio žieve susiliejusi pelėda, Taivano šokėjai išpieštais veidais – šie ir daugybė kitų kvapą gniaužiančių kelionių vaizdų atspindi gamtos ir kultūrų įvairovę, egzistuojančią mūsų planetoje.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 5, 2013, 7:47 PM, atnaujinta Mar 2, 2018, 3:34 AM

Prestižiniame konkurse, vykstančiame jau 25 metus, šiemet dalyvavo daugiau kaip 15,5 tūkst. profesionalių ir mėgėjų fotografų iš viso pasaulio.

Nugalėtoju tapo fotografas Wagneris Araujo. Nespalvotoje nuotraukoje Brazilijoje, Manauso mieste, užfiksuoti į Negro upę, kuri taip pavadinta dėl tamsaus, arbatos rudumo vandens, taškydami purslus bėgantys akvatlono varžybų dalyviai.

Prizas nugalėtojui – 10 dienų kelionė į Galapagus kartu su „National Geographic“ ekspedicija svečio teisėmis, taip pat žurnalo prenumerata metams.

„Fotografavau iš vandens, mano objektyvas buvo visiškai šlapias, bet tie vaikinai tryško tokia energija, jog aš dėl to visiškai nesirūpinau“, - aiškina W.Araujo.

Antroji vieta skirta Maxui Seigalui. Kad užfiksuotų vaizdą, atrodantį lyg iš fantastikos filmo, jam teko naktį lipti į kalnus Kanjonų žemės nacionaliniame parke, JAV Jutos valstijoje. Fotografas tikėjosi kalnus nufotografuoti Paukščių tako fone, tačiau pagavo dar įspūdingesnį momentą – dangų perskrodžiantį žaibą.

Trečiąją vietą laimėjo Yahai Bonnehas už nuotrauką iš Kenijos Masai Mara nacionalinio parko. Joje užfiksuota akimirka, kaip gepardai laipioja ant visureigio su smalsiais turistais.

Tiek pirmosios, tiek kitų vietų laimėtojos nuotraukos bus paskelbtos „National Geographic Traveler Magazine“ žurnalo 2013 m. gruodžio-2014 m. sausio numeryje.

Visas konkursui pateiktas nuotraukas galima pamatyti čia.

Parengė Jurgita Noreikienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.