Oškošo aviacijos šou – ugnis ir dūmų kamuoliai

Jeigu per aviacijos šou pasirodo liepsnos ir tiršti dūmai, paprastai tai būna tragedijos ženklas. Bet tik ne savaitgalį Oškoše, JAV Viskonsino valstijoje vykusiame šou. Čia dūmai ir ugnis žiūrovams leido prisiminti vieną svarbiausių Amerikos istorijos momentų. Pažeme pralėkęs „P-40 Kittyhawk“ karinis lėktuvas priminė 1941-uosius, kai Japonijos jūrų laivynas užpuolė Amerikos Perl Harboro karinę jūrų bazę, rašo „Daily Mail“.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-08-05 15:54, atnaujinta 2018-03-02 03:44

Dangų virš Oškošo užtvindė karinių lėktuvų dvikovos ir oro mūšiai. Pasižiūrėti reginio susirinko daugiau kaip 100 tūkst. žmonių. Japoniški „Zero“ naikintuvai puolė amerikietiškus „Kittyhawk“ lėktuvus visai kaip prieš 70 metų.

Per šią japonų ataką žuvo daugiau kaip 2 tūkst. kariškių – tai nulėmė, kad Amerika taip pat įsitraukė į Antrąjį pasaulinį karą.

Oškošo aviacijos šou, kuris laikomas didžiausiu pasaulyje ir trunka visą savaitę, buvo galima pamatyti ir daugiau Antrojo pasaulinio karo lėktuvų.

Kiekvieną vasarą vieną savaitę Eksperimentinės orlaivių asociacijos, vienijančios daugiau kaip 160 tūkst. narių iš viso pasaulio, entuziastai ir aviacijos mėgėjai susirenka į šventę Oškoše.

Ypač įspūdinga būna naktinė programos dalis – ją pradėta rengti nuo 2010 m. Tada naktinį dangų raižo lėktuvai su pritvirtinta pirotechnika ir surengia tikrą ugnies spektaklį.

Parengė Jurgita Noreikienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.