Švedų išradėjo eksperimentas sukėlė ant kojų Danijos policiją

Danijos policija atšaukė bombos pavojų Kopenhagos centre, nes paaiškėjo, kad įtariamas sprogmuo automobilyje iš tikrųjų buvo mokslinis eksperimentas, praneša ELTA, cituodama „The Copenhagen Post“.

Į pranešimą apie pavojų danų pareigūnai reagavo labai rimtai.<br>AP nuotr.
Į pranešimą apie pavojų danų pareigūnai reagavo labai rimtai.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-08-06 17:47, atnaujinta 2018-03-02 03:07

Policijos atstovas sakė, kad požeminėje aikštelėje paliktame automobilyje buvo varinių vamzdelių ir prie akumuliatoriaus prijungtų laidų. Pareigūnai manė, kad automobilyje įrengta bomba, tad evakavo aplinkinius pastatus ir užtvėrė didelę teritoriją.

Abu apribojimai buvo panaikinti, kai paaiškėjo, kad įrenginys automobilyje yra eksperimentas, kuriuo bandoma automobiliui judant išgauti elektros energiją. Pareigūnai pasikalbėjo su automobilio savininku ir jam nebus pateikti jokie kaltinimai.

Švedų portalas thelocal.se paaiškino, kad sumaištį kaimyninės šalies sostinėje sukėlė žaliųjų idėjų prisigaudęs švedų išradėjas Danas Zethraeusas. Jis atsiprašė žmonių, kad išgąsdino juos prie laidų prijungtu automobiliu, sakydamas, kad vienintelis jo tikslas buvo apsaugoti pasaulį nuo „ekologinės destrukcijos“.

D.Zethraeusas, dirbantis režisieriumi švedų valstybinėje televizijoje „Sveriges Television“, savo automobiliu pervažiavo Daniją ir antradienį grįždamas atgal susidūrė su policijos užtvaromis. Neturėdamas supratimo, dėl ko visa tai, jis patraukė į artimiausią kavinę.

Tada telefonu sulaukė švedų žurnalisto skambučio, kuris domėjosi, kodėl jo automobilis atsidūręs didžiulio masto antiteroristinės operacijos Kopenhagoje centre. Laidai ir vielos prie automobilio danams sukėlė įtarimų.

„Aš išbėgau į lauką ir paaiškinau policijai, kad tai buvo išradimas, – pasakojo D.Zethraeusas. – Išminuotojai pasišypsojo ir neatrodė itin nusiminę, bet policininkai buvo gana įsitempę.“

Jis sakė apie mėnesį važinėjęs taip patobulintu automobiliu, ir nebuvę jokių nesusipratimų.

Parengė Jurgita Noreikienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.