Salvadoro parlamentas uždraudė naudoti gyvūnus per cirko vaidinimus

Salvadoro parlamentas priėmė

Salvadoro parlamentas priėmė sprendimą, draudžiantį naudoti gyvūnus per cirko vaidinimus ir kitus viešus renginius.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Salvadoro parlamentas priėmė sprendimą, draudžiantį naudoti gyvūnus per cirko vaidinimus ir kitus viešus renginius.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Aug 11, 2013, 12:38 PM, atnaujinta Mar 2, 2018, 12:41 AM

Tai šeštadienį pranešė Lotynų Amerikos žiniasklaida, kuria remiasi naujienų agentūra „RIA Novosti”.

Deputatų nuomone, susipažinti su laukinės gamtos pasauliu galima kitais, ne tokiais žiauriais būdais. Pavyzdžiui, tai galima daryti gamtos parkuose ir zoologijos soduose. Bet jie turi atitikti visas reikiamas normas.

Šis klausimas parlamente buvo svarstomas kai kurių Salvadoro visuomeninių organizacijų iniciatyva. Tuo pačiu sprendimu parlamentarai smarkiai apribojo galimybes gabenti laukinius gyvūnus šalies teritorija. Pervežami gyvūnijos atstovai dažnai žūdavo.

Anksčiau analogiškas draudimas buvo įvestas Bolivijoje, Brazilijoje, Kolumbijoje, Paragvajuje ir Peru. Jis taip pat buvo motyvuojamas rūpinimusi gyvūnais, su kuriais per įvairius pramoginius renginius dažnai būdavo labai blogai elgiamasi.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.