15 keisčiausių šių laikų Guinnesso knygos rekordų

Neseniai Lietuvoje viena partija pamėgino užregistruoti dar vieną nacionalinį rekordą - didžiausią Europos Sąjungos vėliavą. Gražus užmojis, bet kuklus, ypač kai palygini su žmonių išmone kai kuriose šalyse. Jūsų dėmesiui - ryškiausi pastarųjų metų bandymai pagerinti keistus rekordus, nugalėti save ir padaryti įspūdį pasauliui.

Gruzinas Etibaras Elchiiyevas prie savo kūno įmagnetino 50 metalinių šaukštelių ir 2011 metų gruodžio mėnesį pasiekė pasaulio rekordą.<br>„Reuters“ nuotr.
Gruzinas Etibaras Elchiiyevas prie savo kūno įmagnetino 50 metalinių šaukštelių ir 2011 metų gruodžio mėnesį pasiekė pasaulio rekordą.<br>„Reuters“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 14, 2013, 11:40 AM, atnaujinta Mar 1, 2018, 11:07 PM

Tiesa, kad ir kokie neįtikėtini būtų visi pasaulio rekordai, dauguma jų šiuolaikinio žmogaus nebestebina. Nustebti nepriverčia faktai, kad mažiausio pasaulyje žmogaus ūgis – vos 56 centimetrai, o seniausios dvynės gyvena jau 103-iuosius metus.

Nusistebėti tampa sunku net ir išgirdus, kad greičiausia pasaulyje sraigė 33 centimetrų atstumą įveikė per 41 sekundę. O faktas, kad seniausiam striptizo šokėjui suėjo 60 metų, verčia nusišypsoti tik vienu lūpų kampučiu.

Tačiau ne visi pasaulio rekordai yra nuobodūs, galima surasti ir tokių, kurių niekaip kitaip nepavadinsi, tik – pamišėliškais. Vienas iš pavyzdžių – didžiausia dėlionė, sudėliota iš 9 šimtų palapinių. Daugelis panašaus tipo rekordų tikrai nėra užmirštami, dažniausiai jie atsiduria Guinnesso rekordų knygoje. Tiesa, kai kurie žmonės, ar neįtikėtinos jų idėjos, būna verti netgi atskiros knygos.

Štai 15 keisčiausių Guinnesso rekordų knygoje atsidūrusių pasiekimų iš įvairių šalių.

Kaukėti žmonės ir 3 metrų nagai

Šiame sąraše atsidūrė ir visai naujas įvykis – 2013 metų liepos 28 diena, kuomet 1 tūkst. 213 žmonių vienu metu savo veidus užsidengė kaukėmis. „Kaukėtais“ žmonės išbuvo 10 minučių ir tokiu savo elgesiu nustebino ne tik kone visą pasaulį, bet ir visus Taibėjaus (Taivanas) gyventojus, o labiausiai tuos, kurie šiame rekordo siekime nedalyvavo.

Dar vienas panašiu metu vykęs rekordas – šių metų vasarį šalia Thamasatos universiteto susirinko didžiulis tūkstantinę minią siekiantis žmonių skaičius. 4 tūkst. 483 žmonės vienu metu suko lanką, tokiu būdu pasiekdami pasaulinį pripažinimą.

Šis rekordas atrodo dar gana blankus, palyginti su niujorkietės Chrisos Walton rekordišku nagų ilgiu – 2011 metais kairės rankos nagų ilgis siekė 3 metrus ir 11 centimetrų, o dešinės – 2 metrus ir 96 centimetrus. Svarbu paminėti ir tai, kad šiuos unikalius nagus niujorkietė augino kone pusę gyvenimo – apie 18 metų. Dabar moteriai yra virš 40 metų. Panašu, kad amžius jaunystės keistenybių nesumažina, priešingai – nagai vis dar auga.

Gruzinų ištvermei prilygsta tik „užsišaldęs“ kinas

Kitas rekordas – Gruzijoje. Išties unikalus ir šaukštais skimbčiojantis rekordas – gruzinas Etibaras Elchiiyevas prie savo kūno įmagnetino 50 metalinių šaukštelių. Nežinia, ar su tais šaukšteliais gruzinas bandė pavaikščioti ar pabėgioti, bet rekordas buvo pasiektas 2011 metų gruodžio mėnesį.

Tais pačiais metais stulbinančiu pasiekimu galėjo didžiuotis ir kinas Jinas Songhao. Tiesa, ištvermės šiam kinui taip pat netrūksta. Net 46 minutes ir lygiai septynias sekundes jis išbuvo po sniegu. Tiesa, galva ir rankos buvo lauke, tačiau visas likęs kūnas buvo paslėptas sniegu.

Savo rekordu kinas žmonijai mažai kuo padėjo, o štai 2013 metų vasario mėnesį Kosta Rikoje buvo iškeptas didžiausias kiekis ryžių – svėrė 3 tūkst. svarų (1 tūkst. 350 kilogramų). Pamaitinti buvo net 7 tūkst. žmonių. Šį patiekalą didžiuliais kastuvais maišė net 52 virėjai. Susirinkusieji jiems dėkojo.

Itin didele drąsa stebina kitas keisčiausių rekordų sąrašo dalyvis Milanas Roskopftas iš Slovakijos. 2009 metais savo rekordu jis pranoko net patį save. Mat anksčiau sugebėjo vienu metu žongliruoti tik 35 motoriniais pjūklais, tačiau per kelerius metus ženkliai patobulėjo, ir motorinių pjūklų skaičius kone dvigubėjo – pasiekė net 62. Rekordas vertas dėmesio visų ekstremalumo gerbėjų.

Anglijos nuogaliai nenusileidžia „širšių žmogui“

Kiek linksmesnis ir ne toks pavojingas rekordas užfiksuotas Pietų Anglijoje, kuomet 2010 metų rugpjūčio mėnesį 102 linksmuoliai, mėgstantys akibrokštus, nusprendė nuogi pasivažinėti vaikiška karusele, šalia šio rekordo ne taip keistai atrodo ir dar vienas – 2011 metų spalio mėnesį anglas Peteris Glazebrookas pasauliui išdidžiai parodė didžiausią svogūną, sveriantį net 17 svarų (7,65 kilogramo).

Kiek nejaukiai nustebti priverčia „bičių mylėtojas“ iš Kinijos, vienu metu ant savo kūno turėjęs net 331 tūkst. bičių. Su šiais vabzdžiais kinas atrodė kaip su itin storu ir uždaru megztiniu. Net nebūtų galima suabejoti, kad jaukumo toks „megztinis“ turėjo mažai.

Pabėgiojimas, vertas rekordo

Su gražiąja niujorkiete, jau 18 metų auginančia savo nagus, puikiai sutartų aukščiausios šukuosenos savininkas japonas Kazuhiro Waranabe. Šukuosenos ilgis siekia apie 113 centimetrų.

Kone didžiausiu patriotiškumu turėtų didžiuotis rumunai. Priežastis paprasta – šių metų gegužės mėnesį šalis pasiekė rekordą savo gimtąją žemę užklodama didžiausia pasaulio vėliava.

Apibūdinimu „didžiausias“ galima būtų nusakyti ir Singapūre esantį akvariumą. Jame yra net 80 tūkst. vandens gyvūnų. 42 mln. 900 tūkst. litrų vandens talpina 800 skirtingų gyvių rūšių.

Londonas irgi neliko nepastebėtas.

2010 metais viename iš jo parkų tūkstančiai žmonių, persirengę sumo imtynininkais, nusprendė pabėgioti parke. Britai pabėgiojo ir visai be didelių pastangų atsidūrė Guinnesso rekordų knygoje.

Parengė Agnė Vasiliauskaitė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.