R.Bransono balionai gąsdina ir britų gyvulius

Britų milijardierius Richardas Bransonas su savo oro balionais ūkininkams problemų pridaro ne tik Lietuvoje. Birželio pradžioje viešėdamas mūsų šalyje jis papiktino lietuvę ūkininkę, su oro balionu nusileidęs jos ganykloje. Moteris skundėsi, kad balionas išgąsdino jos gyvulius. Po poros mėnesių britų ūkininkė Liz Jones skundžiasi, kad R.Bransono kompanijos „Virgin baloon flight“ balionas, praskridęs virš ganyklos, mirtinai išgąsdino jos kumelę, rašo telegraph.co.uk.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-08-20 16:17, atnaujinta 2018-03-01 20:33

Ūkininkės 18 metų grynakraujė kumelė Della pasibaidė, kai tiesiai virš jos užsidegė baliono degikliai, ir parkrito ant žemės. Iškviestas veterinaras nebegalėjo niekuo padėti – kumelę teko užmigdyti.

Pasak L.Jones, netoliese ganėsi dar septyni arkliai – jie taip pat persigando, kai virš jų lėtai praskrido raudonas „Virgin“ balionas, kuris po to nusileido Henlio regbio klube.

Ūkininkė tvirtina, kad virš gyvulių skrisdamas balionas nesilaikė saugaus aukščio. Skrisdamas kaip tik virš kumelės, pilotas nusprendė, kad reikia pakilti aukščiau, ir uždegė degiklius. Iš dujų balionų pasirodė liepsnos ir pasigirdo, anot ūkininkės, „baisus riaumojimas“ - tai ypač išgąsdino gyvulį.

„Arkliai – baikštūs gyvūnai. Dėl tokio vaizdo ir garso jie iškart puola į paniką. Tai – grynas instinktas“, - sakė ji.

„Virgin Balloon Flights“ spaudos atstovė apgailestavo dėl įvykio. Pasak jos, oro balionai, skirtingai nei kitos transporto priemonės, skrenda ten, kur pučia vėjas, ir neturi specialių vietų, kur jiems leidžiama leistis. Ganykla, kur įvyko nelaimingas incidentas, oreivių žemėlapiuose nebuvo pažymėta kaip „jautri“ vieta, bet atstovė pažadėjo, kad nuo šiol bus pažymėta.

Parengė Jurgita Noreikienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.