Ispanijos paplūdimyje rasta raguota jūrų pabaisa

Ispanijos Luis Siret paplūdimyje prie Vijarikos jūra išplovė keistą padarą – pasakų drakoną primenančią 4 metrų ilgio raguotą būtybę baltu kūnu. Paslaptingos jūrų pabaisos maita buvo pusiau užnešta smėlio. Kaip rašo inquisitr.com, jūroje plaukiojusi moteris pradžioje rado pabaisos galvą, o vėliau, padedant pareigūnams – ir visą kūną.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 23, 2013, 12:29 PM, atnaujinta Mar 1, 2018, 7:05 PM

Civilinės saugos koordinatorė Maria Sanchez sakė: „Moteris rado vieną dalį, po to mes padėjome pasiekti likusią dalį. Neįsivaizduojame, kas tai buvo. Maita baisiai smirdėjo, ji jau buvo kaip reikiant suirusi.“

Panašu, kad kažkas užkasė dvėselieną dėl saugumo.

Buvo paimti mėginiai, iš kurių bus bandoma nustatyti, koks tai gyvūnas, nes pagal išvaizdą to padaryti neįmanoma.

Pagrindinės versijos – kad tai galėtų būti apiręs ryklys ar juostažuvė – silkių karalius.

Jūrinės faunos specialistas Paco Toledano nesiryžo spėti, koks tai padaras. „Gal galėtume ištirti jo kaulus ir sužinoti, bet toks specifinis genetinis tyrimas būtų labai brangus, kas už jį sumokėtų?“ – klausė jis ir pabrėžė niekada anksčiau nieko panašaus nematęs.

O jūrų biologinės asociacijos atstovas spėjo, kad „drakonas“ iš tiesų yra gerokai apirę ryklio palaikai: „Keletas žmonių sakė, kad tai galėtų būti ryklio stuburas su nupuvusios mėsos likučiais. Bet turėsime ištirti slankstelius, kad tiksliai nustatytume. Jeigu tai ryklys, jis turės kremzlinį, o ne kaulinį skeletą. Dėl ragų – tai labai abejotina. Jūroje nėra žinoma būtybių su ragais. Žiūrint į nuotraukas atrodo abejotina, ar tai iš viso šio gyvūno dalis.“

Floridos valstijos universiteto ichtiologui Deanui Grubbsui, apžiūrėjusiam nuotraukas, taip pat atrodo, kad paslaptingasis monstras yra gerokai apiręs ryklio skeletas. O vadinamieji „ragai“ tėra menčių ataugos, į kurias remiasi ryklio krūtinės pelekai.

Parengė Jurgita Noreikienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.