„iPhone“ nuotraukų konkurse – tikri meno kūriniai

Su išmaniaisiais telefonais žmonėms atsivėrė visai kitokios galimybės dokumentuoti savo kasdienį gyvenimą – dabar kiekvienas kišenėje gali turėti kamerą, fiksuojančią aukštos rezoliucijos vaizdus, ir iš karto internete jais pasidalinti. Pasaulyje jau parduota daugiau kaip 250 mln. tokių aparatų, o tokios aplikacijos, kaip „Flickr“ ir „Instagram“, jų turėtojams leidžia sukurti ir dalintis įspūdingiausiais vaizdais. Kai kurias išmaniaisiais telefonais padarytas nuotraukos galima pagrįstai laikyti tikrais meno kūriniais.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-08-24 19:36, atnaujinta 2018-03-01 18:32

Tad nenuostabu, kad atsirado ir tokio meno konkursai bei, suprantama, apdovanojimai. Jau septintus metus rengiami apdovanojimai „iPhone Photography Awards“. Šiemet ekspertams teko tūkstančius įspūdingų nuotraukų iš 38 pasaulio šalių.

Konkurso taisyklės – labai paprastos. Reikia, kad vaizdas būtų fotografuotas su „iPhone“ arba „iPod“ ir neapdorotas redagavimo programomis, tokiomis, kaip „Photoshop“. Tiesa, jos gali būti apdorotos naudojant „iPhone“ aplikacijas, kaip „Hipstamatic“ ar „Camerabag“.

Įspūdingiausias 2013 m. išmaniuoju telefonu fotografuotas vaizdas - Holly Wesley iš Škotijos padarytas arklio portretas. Antroje vietoje - Brolin Roney nuotrauka iš indiško spalvų festivalio. Trečioje - Bob Weil nufotografuota pūga Sankt Peterburge.

Nugalėtojai buvo paskelbti ir 15 skirtingų kategorijų, aprėpiančių įvairiausias gyvenimo (ir fotografavimo) sritis, taip pat kategorijoje „Kita“.

Parengė Jurgita Noreikienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.